Blogger Widgets

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

"Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της Πολιτικής" στην Ι.Μ. Λαγκαδά


Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011
Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr








  
 Η Ιερά  Μητρόπολη  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης  σε  συνεργασία  με τον δήμο Λαγκαδά διοργάνωσε εκδήλωση στις 2 Μαρτίου 2011  στην αίθουσα «Μυγδονία» των λουτρών Λαγκαδά με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του κ.  Ιωάννη Κορνιλάκη « Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής» επ΄ ευκαιρία της επετείου των 180 χρόνων  τόσο από την ίδρυση του ελληνικού κράτους όσο και από  την θλιβερή ημέρα της δολοφονίας του  πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος.
   Ο  Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής  και  Ρεντίνης,  κ.κ.  Ιωάννης, στην εναρκτήρια  ομιλία του τόνισε ότι αφενός οι επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια αποτελούν μεγάλο θησαυρό και παρακαταθήκη και αφετέρου ότι η προσωπικότητά του αποτελεί πρότυπο έμπνευσης  για τους εκάστοτε  κυβερνήτες.
  Ακολούθως, ο δήμαρχος Λαγκαδά, κος Ιωάννης Αναστασιάδης, μίλησε για την εξέχουσα προσωπικότητα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος και αναφέρθηκε με συντομία  στο έργο του.
    Ο Aρχιμανδρίτης  Γεώργιος  Αλευράς, καθηγούμενος  της  Ιεράς  Μονής  Γεννεσίου της  Θεοτόκου Καρδίτσας  και  πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης  η Ελαία,  που έχει αναλάβει  το έργο της έκδοσης των επιστολών, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι ο λόγος του Καποδίστρια έχει πνεύμα άγιο.
   Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου  κος Ιωάννης  Κορνιλάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΑΙΑ ΑΜΚΕ.
   Μεταξύ άλλων και σε κλίμα συγκίνησης ευχαρίστησε τον Mητροπολίτη μας  για την  ευκαιρία που του έδωσε να αναφερθεί στην πορεία του πολύμοχθου και πολυσέλιδου έργου της έκδοσης των 135 από τις 930 σωζόμενες επιστολές του  πρώτου  κυβερνήτη  της  Ελλάδος.
   Σημαντικό σημείο της αξιόλογης αυτής βραδιάς υπήρξε  η ανάγνωση μιας επιστολής του Καποδίστρια στην οποία με παρρησία αναγνώριζε ότι το σπουδαιότερο χρέος του προς το Έθνος ήταν να προμηθεύσει τη διδασκαλία της πίστεως.
   Την εκδήλωση έκλεισε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης  τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης αληθινών προτύπων αγιότητας.
   Ο σκοπός της πορείας μας, κατά τον κ.κ. Ιωάννη, οφείλει να συγκλίνει στην αγιότητα και στη συνεχή προσπάθεια να πλησιάσουμε  τον Θεό.
   Διότι μόνο κάθε αυτόν τον τρόπο θα καταστούμε άξιοι να  δούμε στα πρόσωπα των συνανθρώπων  μας τον  ίδιο  τον  Ιησού  Χριστό.
Ο  Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής  και  Ρεντίνης,  κ.κ.  Ιωάννης
O συγγραφέας του βιβλίου  κος Ιωάννης  Κορνιλάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΑΙΑ ΑΜΚΕ
Ο Aρχιμανδρίτης  Γεώργιος  Αλευράς, καθηγούμενος  της  Ιεράς  Μονής  Γεννεσίου της  Θεοτόκου Καρδίτσας  και  πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης  η Ελαία