Blogger Widgets

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Αποκατάσταση της αλήθειας

      Εισήλθαμε στην Αγία τεσσαρακοστή και όταν κάποιος ξεκινάει για ένα ταξίδι θα πρέπει να ξέρει που πηγαίνει. Αυτό συμβαίνει και με τη Μεγάλη Σαρακοστή. Πάνω απ’ όλα η Μεγάλη Σαρακοστή είναι ένα πνευματικό ταξίδι που προορισμός του είναι το Πάσχα, «η Εορτή Εορτών».
      Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα «Γολγοθά» με πορεία προς τη Στάυρωση γιατί έτσι το θέλησαν οι νέοι  Πόντιοι Πιλάτοι και οι σύγχρονοι Φαρισαίοι του Ελληνικού Κράτους.
      Είτε αυτοί είναι ντόπιοι εφιάλτες, είτε ξένοι πολιορκητικοί κριοί, είναι φανερό ότι επιθυμούν την αποκοπή της Ελλάδας από την μεγάλη Ιστορία της και τη βαριά κληρονομία που έχει χρισθεί από τον ίδιο τον Χριστό να κουβαλήσει. Αυτά τα δύο στοιχεία Ιστορία και Ορθοδοξία είναι σαν τα δυο στοιχεία του νερού, το υδρογόνο και το οξυγόνο. Η ισχύς εν τη ενώσει.
     Ιστορία και Ορθοδοξία είναι τα θεμέλια της Ελλάδας που κλονίζονται σήμερα. Και όταν χτυπιέται το ένα επηρεάζεται και το άλλο γιατί είναι και τα δύο έννοιες συνυφασμένες.
     Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για το Έθνος η υπεράσπιση της Ιστορίας είναι μονόδρομος και όταν κάποιοι βγάζουν τα όπλα από τη φαρέτρα τους για να χτυπήσουν την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρούνε πραγματικά όπλα απέναντι τους. Ποια είναι αυτά τα πραγματικά όπλα ;

    Η αλήθεια. Αυτή είναι το μοναδικό ανίκητο όπλο για τους Έλληνες που κουβαλά η Ορθοδοξία δια μέσου των αιώνων.

   Και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να κουβαλάμε την αλήθεια και να την μεταδίδουμε αλλά και να προβάλλουμε όλους εκείνους που υπηρέτησαν την αλήθεια ακόμα και με τη ζωή τους.

Ό Πιλάτος από την πρώτη στιγμή αντελήφθη, ότι μπροστά του έχει έναν αθώο. Διέκρινε και τα ελατήρια του όχλου, αλλά μπρος στην επιμονή τους αναγκάστηκε να υποβάλει το Χριστό σε ανάκριση. Ενώ αυτοί δέ' μπήκαν στο πραιτόριο, για να μη μιανθούν, ό Χριστός μπήκε κ' εκεί ό Πιλάτος τον έρωτα• —Σύ είσαι ό βασιλεύς των Ιουδαίων; Μα αν είσαι, πού είναι οι στρατιώτες σου, οι οπαδοί σου, τα φλάμπουρα σου; Ό Χριστός απαντά• —Ή δική μου βασιλεία «ουκ εστίν εκ του κόσμου τούτου»• αν ήταν άπ' αυτό τον κόσμο, οι οπαδοί μου δέ' θ' άφηναν να παραδοθώ στους Ιουδαίους ('Ιωαν. 18,36). Ό Πιλάτος συνεχίζει• —«Ουκούν βασιλεύς ει συ;». Ό Χριστός άπαντα• —«Συ λέγεις ότι βασιλεύς ειμί εγώ. εγώ εις τούτο γεγέννημαι και εις τούτο ελήλυθα εις τον κόσμον, ινα μαρτυρήσω τη αλήθεια». Εγώ ήρθα στον κόσμο, για να κηρύξω την αλήθεια

Εδώ έρχεται επίκαιρος πάντα ο λόγος του Μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτου
« - Μέσα σ' αυτή την άγνοια εξακολουθεί ν' ακούγεται το ερώτημα του Πιλάτου• «Τι εστίν αλήθεια;». Άλλ' ευτυχώς, αγαπητοί μου• στο σκοτάδι χύνεται φως. Έρχεται από το Γολγοθά, εκπέμπεται από τον Εσταυρωμένο. Αυτός στο ερώτημα «Τι εστίν αλήθεια;» άπαντα• «Εγώ ειμί... ή αλήθεια» (έ.ά. 14,6). Ό Εσταυρωμένος είναι ή αλήθεια. Ποια αλήθεια, ή φυσική, ή μαθηματική, ή αστρονομική, ή οικονομική;... Αυτά είναι ψήγματα της αλήθειας• ό Χριστός είναι ολόκληρη ή αλήθεια στον ύψιστο βαθμό. Ένα έξοχο πνεύμα είπε• Ζητούμε την αλήθεια, σπουδάζουμε, διαβάζουμε, ερευνούμε• υστέρα, φορτωμένοι διπλώματα και κατάκοποι, διαπιστώνουμε, πώς ό,τι σοφό, ωραίο, αληθινό ελέχθη στον κόσμο, υπάρχει ήδη με λίγες λέξεις στο Ευαγγέλιο. Και κάποιος κοινωνιστής, πού εξέτασε το Χριστό αυστηρά, τέλος αναγκάστηκε να ομολογήσει εγγράφως• Δεν γνωρίζω αν σε άλλους πλανήτες υπάρχουν άνθρωποι, άλλ' εάν υπάρχουν δεν μπορεί να έχουν άλλη θρησκεία άπ' αυτήν πού δίδαξε ό Εσταυρωμένος Ό Χριστός είναι ή αλήθεια. Πιλάτε, Τι κάνεις; Έχεις μπροστά σου την Αλήθεια με άλφα κεφαλαίο, και δέ' θέλεις να τη γνωρίσης και να σωθείς; Άλλα ή αλήθεια θέλει τόλμη και ταπείνωση. Θέλει την ταπείνωση των βοσκών της Βηθλεέμ και των ψαράδων της Γαλιλαίας. Σε ταπεινές ψυχές αποκαλύπτεται ό Χριστός.
Όποιος, επίσης, δεν έχει αίσθηση Χριστού, είναι αδύνατον να γνωρίσει την αλήθεια. Όταν ό Χριστός είπε «Εις τούτο γεγέννημαι..., ίνα μαρτυρήσω τη αλήθεια», πρόσθεσε κάτι σπουδαίο• «Πάς ό ων εκ της αληθείας ακούει μου της φωνής» (έ.ά. 18,37). Όποιος είναι τέκνον της αληθείας, αγαπά την αλήθεια, όποιος έχει καλή διάθεση και ταπείνωση, όποιος είναι ειλικρινής και ευγενής, αυτός ακούει τη φωνή μου• ό άλλος δεν ακούει».






«Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι όταν η ιστορία διαστρέφεται, τα αποτελέσματα δεν είναι καλά» έχει τονίσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ Ιερώνυμος.




   


   
      Η  Ελαία έρχεται εμπράκτως να καταθέσει την Αλήθεια, με πραγματικό έργο. Η αποκατάσταση της αλήθειας της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας είναι ένα χειροπιαστό δείγμα γραφής που πρέπει να είναι στόχος όλων των Ελλήνων στην περίοδο της τεσσαρακοστής.
   Το συγγραφικό έργο «Ιωάννης Καποδίστριας – Ο Άγιος της Πολιτικής» έρχεται για να αποκαταστήσει ιστορικές αλήθειες αλλά και να δώσει κατάθεση αληθείας για το πώς ένας άνθρωπος, ηγέτης της Πατρίδας υπηρέτησε το Έθνος του μέσα από την Αλήθεια του Κυρίου Υμών Ιησού Χριστού.

   Η Ελαία έχει ως ρόλο να υπηρετήσει την αλήθεια και να κάνει πράξη ουσιαστική και όχι μόνο στα λόγια την παρακαταθήκη των δύο σύγχρονων Αγίων Γερόντων Πορφυρίου και Παϊσίου . Το βιβλίο έρχεται να εκπληρώσει επιταγές των δύο Αγίων Γερόντων και για αυτό προβάλλει τον Καποδίστρια ως ιδανικό άνθρωπο ηγέτη για τον τόπο, προβάλλοντας επιστολές  του Κυβερνήτη που εκπέμπουν Πνεύμα Άγιο.

Ο Γέρων Πορφύριος
«Η ιστορία μας των Ελλήνων, είναι Αγία ιστορία»Επίσης, ο γέροντας έλεγε και το εξής: «Ο Θεός θα στείλει άνθρωπο να γράψει την αληθινή ιστορία»
<< κάντε κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο>>.

Ο Αυγουστίνος Καντιώτης ήταν Έλληνας Ορθόδοξος επίσκοπος που διετέλεσε Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας από το 1967 έως και το 2000
"Είπαν, αγαπητοί μου, ότι ό Χριστός είναι ή εσταυρωμένη Αγάπη. Συμφωνώ. Άλλα προσθέτω• Παραπάνω από Αγάπη ό Χριστός είναι ή εσταυρωμένη Αλήθεια... Μπροστά στον Εσταυρωμένο σήμερα ας κλίνουμε το γόνυ. Με ταπείνωση και τόλμη ας προχωρήσουμε. Το στεφάνι ανήκει σε όσους αγωνίζονται για την αλήθεια. Στο Χριστό μας, πού είπε «Εγώ ειμί ή αλήθεια», σ' αυτόν ανήκει ή δόξα, το κράτος, ή τιμή και ή προσκύνησις εις τους αιώνας των αιώνων αμήν".





     Επειδή οι Άγιοι της Ορθοδοξίας γνώρισαν και εποίησαν το θέλημα του Θεού, έτσι γνώρισαν και την Αλήθεια, έτσι και εμείς θα πρέπει να τους μιμηθούμε στην Αγιότητα με τα έργα μας, εάν επιθυμούμε πραγματικά την Αλήθεια
Ο Κύριος είπε. "ο γνους και ποιήσας και διδάξας μέγας κληθήσεται. Πρώτον ο ποιήσας και μακάριοι οι ακούοντες τον λόγον του Θεού και φυλάσσοντες αυτόν". 
«Γνώσεσθαι την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

«...συνετάφημεν ουν αυτώ δια του βαπτίσματος εις τον θάνατον, ίνα ώσπερ ηγέρθη Χριστός εκ νεκρών δια της δόξης του πατρός, ούτω και ημείς εν καινότητι ζωής περιπατήσωμεν» (Ρωμ. 6,4).[...]