Blogger Widgets

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

IΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" video


IΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" video



Η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης σε συνεργασία με τον δήμο Λαγκαδά διοργάνωσε εκδήλωση στις 2 Μαρτίου 2011 στην αίθουσα «Μυγδονία» των λουτρών Λαγκαδά με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Κορνιλάκη « Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής» επ΄ ευκαιρία της επετείου των 180 χρόνων τόσο από την ίδρυση του ελληνικού κράτους όσο και από την θλιβερή ημέρα της δολοφονίας του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ.κ. Ιωάννης, στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε ότι αφενός οι επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια αποτελούν μεγάλο θησαυρό και παρακαταθήκη και αφετέρου ότι η προσωπικότητά του αποτελεί πρότυπο έμπνευσης για τους εκάστοτε κυβερνήτες.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου κος Ιωάννης Κορνιλάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΑΙΑ ΑΜΚΕ


Ο δήμαρχος Λαγκαδά, κος Ιωάννης Αναστασιάδης, μίλησε για την εξέχουσα προσωπικότητα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος και αναφέρθηκε με συντομία στο έργο του.
Ο Aρχιμανδρίτης Γεώργιος Αλευράς, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γεννεσίου της Θεοτόκου Καρδίτσας και πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης η Ελαία, που έχει αναλάβει το έργο της έκδοσης των επιστολών, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι ο λόγος του Καποδίστρια έχει πνεύμα άγιο.