Blogger Widgets

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ελλάδα ώρα μηδέν


     

      Ελλάδα ώρα μηδέν. Το πολιτειακό πρόβλημα στο οποίο εισήλθε η χώρα με τον δανεισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κλονίζει συθέμελα την κυριαρχία της χώρας, όταν το ίδιο το Σύνταγμα καταργείται από παράνομες πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν τη χώρα αν όχι σε οικονομική κατάρρευση και χρεωκοπία, τουλάχιστον σε κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και της βιωσιμότητας του Έθνους.


ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
   Είναι ώρα μηδέν για ένα κράτος το οποίο έχει ξεχάσει να παράγει και να εξάγει, η αγροτική παραγωγή απαξιώθηκε συστηματικά και η επιστημονική κατάρτιση προς τους αγρότες πήγε περίπατο. Ο πακτωλός χρημάτων που εισέρευσε τα προηγούμενα έτη ως μορφή επιδοτήσεων σταματά, και πλέον ο Έλληνας αγρότης χωρίς κατάρτιση για το πως μπορεί να εξελιχθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις, εγκαταλείπει την ύπαιθρο και ερημώνει η γη και τα χωριά. Οι ευθύνες ανήκουν κυρίως στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και σε μερίδα αγροτών που είδαν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ως μέσω εφήμερου πλουτισμού. Στο σύγχρονο τραπεζικό σύστημα η «επιδότηση» είναι ευγενικός δανεισμός, και τα δανεικά πάντα επιστρέφονται.
Παρεμφερή ήταν και τα αποτελέσματα στην κτηνοτροφία. Αποτέλεσμα; Πατάτες και λεμόνια εξ Αιγύπτου και αρνάκια λοιπών βαλκανικών χωρών.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
   Έχει καταντήσει άγνωστη έννοια για την Ελλάδα, που είμαστε μια χώρα ζάμπλουτη σε μεταλλεύματα. Η βιομηχανική παραγωγή «δεν χρειάζεται» πλέον αποφάσισαν οι πολιτικοί, μιας και είμαστε αρκετά πλούσιοι, ώστε να αγοράζουμε βιομηχανικά προϊόντα από τον ευρωπαϊκό βορρά.
   Το έδαφος και υπέδαφος της χώρας σπανίζει από εξαιρετικής ποιότητας μέταλλα. Αξιοποίηση; Μηδέν
Με ποιο κριτήριο σταμάτησαν οι κυβερνήσεις να δίνουν κίνητρα για την ανάπτυξη της βιομηχανίας που θα έδινε δουλεία σε χιλιάδες Έλληνες, όταν πλέον ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι άνεργοι;

ΑΛΙΕΙΑ-ΝΑΥΤΙΛΙΑ
   Ο παραδοσιακός Έλληνας ψαράς εξαφανίσθηκε στα δίχτυα των εταιρειών  εκτεταμένης αλιείας και των πολυεθνικών κατεψυγμένων που εισάγουν ψάρια Ινδικού Ωκεανού και η αφέλεια η δική μας φτάνει στο να τα αγοράζουμε, ενώ ξέρουμε ότι αυτό κάνει κάποιον Έλληνα αλιέα να εγκαταλείψει το επάγγελμα με το οποίο ζούσε την οικογένεια του.
   Ο ελληνικός εμπορικός στόλος , από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, λόγω παλαίωσης, μη απόδοσης κινήτρων από τις κυβερνήσεις για εκσυγχρονισμό  του στόλου και κίνητρα για τους Έλληνες να ακολουθήσουν το πλέον πατροπαράδοτο επάγγελμά τους.

ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ-ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΛΥΣΗ
   Η χειρότερη μετάλλαξη που μπορούσε να υποστεί ένα κράτος είναι να μην αποφασίζει το ίδιο για την τύχη του. Από Δημοκρατία μεταλλάχθηκε σε ολιγαρχία μεσαζόντων και δανειζομένων. Από το χωράφι που φεύγει ένα αγροτικό  προϊόν μέχρι το τι θα διεκδικήσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζονται μεσάζοντες.
   Όλοι αυτοί που μισούν την Ελλάδα, πέτυχαν να αδρανοποιήσουν μια χώρα, μια χώρα τόσο πλούσια να φτάσει σε σημείο να δανείζεται, άκουσον άκουσον για να μπορεί να συντηρεί ίσα ίσα μισθούς συντάξεις και κυρίως για να ξεπληρώνει ότι αγοράζει από τους ίδιους τους δανειστές τοκογλύφους. Διπλό δανεισμό δηλαδή με στόχο την πλήρη υποδούλωση και εξάρτηση.

 Οι μέρες που ζούμε είναι ιστορικές. Το βασικό αίτιο είναι ότι δεν υπάρχει ηθική και κυρίως εν Χριστώ καθοδήγηση του Έθνους. Στις δύσκολες περιστάσεις θα περίμενε κανείς από τους ξένους εταίρους την αμέριστη συμπαράσταση, αλλά ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος.          

      Κανένας τους δεν ωφελήθηκε από το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, τον Πολιτισμό, την Ορθοδοξία και εν τέλει από τα τόσα διδάγματα που έχει δώσει στην ανθρωπότητα ο Ελληνικός λαός και οι αγώνες του.  Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως έλεγε ότι το ελληνικό Έθνος, αποτελεί οφθαλμό εις το σώμα της ανθρωπότητας.

 Έτσι λοιπόν ζημιώνεται όποιος βγάζει μόνος τα μάτια του , που  λέει και ο λαός.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Είναι επιτακτική ανάγκη προβολής ενός ιδανικού προτύπου προς μίμηση για τους πολιτικούς ηγέτες, αλλά και για υποβοήθηση του λαού να αποκτήση ορθά πολιτικά κριτήρια στην επιλογή των κυβερνητών του Έθνους μας.

Έτσι ζήτησε ο Γέρων Παϊσιος και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Οι Έλληνες πρέπει να διεκδικήσουμε την πατρίδα και το μέλλον του τόπου, που τον έχουν υποθηκεύσει οι υπάρχοντες πολιτικοί, πίσω.

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» έλεγαν οι Αρχαίοι υμών πρόγονοι
Προσευχή στον Θεό να πάνε όλα καλά για το Έθνος αλλά και προσπάθεια από τον καθένα μας προς αυτή την κατέθυνση.

Ίσως ο δρόμος να είναι δύσκολος και δύσβατος αλλά μην ξεχνάμε ότι δια του Σταυρού έρχεται η Ανάσταση.

Βασίλειος