Blogger Widgets

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Μ
ε μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε χθές 19-6-2011 η παρουσίαση του βιβλίου ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ- Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ από τον συγγραφέα του και δ/νων σύμβουλο της Ελαίας ΑΜΚΕ κ.κ Ιωάννη Κορνιλάκη, μετά από πρόσκληση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιλίου. Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ Αθηναγόρα και του Δημάρχου Αχαρνών κ.κ Ντούρου Σωτηρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών και παρέστησαν πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και Μητροπολίτες όπως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφησίας κ.κ Κύριλλος. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ Κύριλλος και ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου  κ.κ Χρυσόστομος οι οποίοι απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό.




Ο συγγραφέας και Δ/νων Σύμβουλος  κ.κ Κορνιλάκης Ιωάννης

        Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Ι.Καποδίστρια μέσα από τις επιστολές του ιδίου, όπως παρουσιάστηκαν από τον συγγραφέα κ.κ Κορνιλάκη Ιωάννη, σε ένα οδοιπορικό ιστορικής μνήμης από το τότε μέχρι το τι επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, στη σχέση που είχε ο πρώτος Κυβερνήτης με την Πίστη έχοντας Χριστό και Ελλάδα μέσα του και ότι η Ελαία βασιζόμενη σε παρακαταθήκη που άφησε ο ίδιος ο Γέρων Παϊσιος προσπαθεί να υπηρετήσει την επιτακτική ανάγκη προβολής ενός προτύπου προς μίμηση για τους πολιτικούς αλλά κυρίως για υποβοήθηση του λαού να αποκτήσει έτσι ορθά πολιτικά κριτήρια, όπως δηλαδή το ζήτησε ο ίδιος ο Γέροντας.


Από αριστερά προς δεξιά. Ο Πρόεδρος της Ελαίας ΑΜΚΕ Αρχιμανδρίτης  π.Γεώργιος Αλευράς. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ Κύριλλος, ο Σεβασμιότατος Κηφησίας κ.κ Κύριλλος, ο Σεβασμιότατος Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ Αθηναγόρας και ο εκπρόσωπος  του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ.κ Χρυσόστομος.


      Το βιβλίο το οποίο αποτελεί Συλλεκτική και  Επετειακή έκδοση  για τα 180 χρόνια από το μαρτυρικό θάνατο του Κυβερνήτη στα σκαλιά του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο και με μια παγκόσμια πρωτοτυπία, τη δημιουργία γραφικού χαρακτήρα του Ιωάννη Καποδίστρια μια και ο Κυβερνήτης ήταν εξαίρετος καλλιγράφος.


Ο Σεβασμίοτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ Αθηναγόρας απευθύνει χαιρετισμό 

     Το οδοιπορικό του βιβλίου το οποίο είναι ζωντανή ιστορία από μόνο του, συνεχίζεται σε όλη τη Ρωμιοσύνη για να γνωρίσουν οι Έλληνες τι σημασία του να έχει ένας λαός ένα ηγέτη που να αγαπά εξίσου Χριστό και Πατρίδα και είναι προπομπός της έκδοσης όλων των επιστολών του Ι.Καποδίστρια που θα ακολουθήσει και η οποία προλογίζεται από την Ελλαδική Εκκλησία, 5 Πατριαρχεία συμπεριλαμβανομένου του Οικουμενικού, από ηγετικές προσωπικότητες  από όλη την Ευρώπη και σύσσωμο το Άγιον Όρος.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: Κ.Β