Blogger Widgets

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: ...Μόνο ΧΡΙΣΤΟΣ και ΨΥΧΗ σας χρειάζονται...


      Πραγματικά αυτά που ζούμε ως Έθνος το τελευταίο διάστημα δεν έχουν προηγούμενο, δεν χωρούν στην ανθρώπινη λογική. Θυμήθηκα τα λόγια του Γέροντα Παϊσίου :
«Θεός δε θα επιτρέψει να γίνει κακό, αλλά θα γίνουν όμως πράγματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί (τους πολιτικούς) και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί».


Οι μεγάλοι τζογαδόροι της γης έχουν βγάλει σαν σε πλειστηριασμό την Ελλάδα και πλέον αυτό που περιμένουμε είναι να δούμε και το απίθανο να ξεκινήσουν να μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τα καλύτερα «φιλέτα». Πρωτόγνωρες καταστάσεις οι οποίες όμως τροφοδοτήθηκαν από το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δήλωνε ότι η χώρα τελεί υπό μειωμένη Εθνική Κυριαρχία, στον Καναδά ακούστηκαν τα ανεκδιήγητα «ας δώσουμε λίγα μέτρα γης, για να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι», επίσης όταν θυμηθούμε τα προ εξαετίας λόγια της Προέδρου της Βουλής κυρίας Μπενάκη προς τον νέο τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας 
«Αναλαμβάνετε κ. Πρόεδρε την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής συνθήκης , τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη. Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς δεν θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…»


Τρισέ: Είναι ΚΑΛΗ περίπτωση η Ελλάδα, έχει φανταστική δημόσια ακίνητη περιουσία.!

Κυριολεκτικά άφωνοι έμειναν όλοι στο Μόντρεαλ του Καναδά ακούγοντας τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας να μιλάει για την πάμπλουτη Ελλάδα.
''Από όσο ξέρω, η Ελλάδα είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες, με βάση τη δημόσια περιουσία και τα ακίνητα της. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό''.
Ο Ζ.Κ.Τρισέ πίσω από αυτήν την ατάκα, ουσιαστικά μας λέει και μας σπρώχνει σε... περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες θα απομακρύνουν το ''φάντασμα'' της αναδιάρθρωσης:

''όσο η διαχείριση της οικονομίας της Ελλάδας βελτιώνεται και η κυβέρνηση διεξάγει αξιόπιστα πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, δεν βλέπω την ανάγκη για μια αναδιάρθρωση ή για haircut, και θα λέγαμε ότι αυτό δεν είναι κατάλληλο.

Και φυσικά, εάν γίνει πλήρως κατανοητό από παρατηρητές, επενδυτές και συμμετέχοντες της αγοράς, μπορεί να κάνει τη διαφορά, με προϋπόθεση ωστόσο ότι η ιδιωτικοποίηση θα είναι αξιόπιστη και θα διεξαχθεί με επαγγελματισμό''...





Αρχίζει πλέον και ο πιο δύσπιστος να καταλαβαίνει ότι αυτές οι νέες καταστάσεις που βιώνουμε αποτελούν μεν δυσκολίες που περνάμε για την πνευματική κατάσταση που έχουμε περιέλθει ως λαός, αλλά ταυτόχρονα εκτελείται ένα συμβόλαιο θανάτου για την Ελλάδα από οικονομικά κέντρα τα οποία όμως ο καθένας μας πρέπει να κάτσει και να αναλογιστεί το τι επιζητούν από τη χώρα μας.

Τι προσπαθούν να καταφέρουν;

Μήπως μια υποδούλωση οικονομική;
Μήπως χτύπημα στη Γλώσσα και στον Πολιτισμό;
Μήπως θέλουν την διάλυση της οικογένειας και της έννοιας της Πατρίδας;
Μήπως η Ελλάδα με την Ορθοδοξία είναι το τελευταίο προπύργιο πριν την Παγκόσμια Διακυβέρνηση και πρέπει να «πέσει»;

Μήπως τελικά προσπαθούν να χτυπήσουν τον ίδιο τον Χριστό;

Οι Θεομάχοι σε όλο το ρου της ιστορίας είχαν την ίδια κατάληξη. Ο Θεός επιτρέπει τις δυσκολίες επειδή προγνωρίζει ότι μέσα από αυτές θα βγει κάτι καλό. Οι δοκιμασίες του τόπου θα φέρουν καλούς καρπούς στο τέλος γιατί μπορεί να οργώνει τώρα ο διάβολος, στο τέλος θα σπείρει ο Χριστός.

«Μπόρες, μπόρες θα είναι, θα δώσουμε όμως εξετάσεις» έλεγε ο Γέρων Παϊσιος.

Θα αξιολογηθεί ο καθένας μας δηλαδή για την στάση  που κράτησε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Πρέπει ως Γένος να ενεργοποιήσουμε αρετές που με τόση ευλογία μας χάρισε ο Κύριος. Όπως την υπομονή, την ταπεινότητα αλλά και την αποφασιστικότητα για  αγώνα υπέρ Πίστεως και Πατρίδος και με όπλο την προσευχή να έιμαστε βέβαιοι ότι ο Θεός που φροντίζει για όλα , θα δώσει και την λύση.


ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ 
"Τα πάντα μπορούν να σας τα πάρουν. Τα πάντα μπορεί να σας τα ζητήσουν και να τα πάρουν. Δώστε τα μην φοβάστε. Μόνο ΧΡΙΣΤΟΣ και ΨΥΧΗ σας χρειάζονται. Αυτά μην τα δώσετε. Ακόμη και όλος ο κόσμος να πέσει επάνω σας για σας τα πάρει μην τα δώσετε, γιατί μόνο με την θέληση σας μπορούν να σας τα πάρουν."





ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ
 «Κι αν μου πουν ότι δεν υπάρχει Έλληνας, εγώ δεν ανησυχώ. Μπορεί ο Θεός να αναστήσει έναν Έλληνα. Φτάνει ακόμη και ένας».
Ακόμη πίστευε: «Και ένας Χριστιανός να μείνει μόνο, ο Χριστός θα κάνει το σχέδιό Του».
Όταν οι άλλοι μιλούσαν για δυσάρεστες μελλοντικές εξελίξεις στο Έθνος και έσπερναν τον φόβο, ο Γέροντας μετέδιδε αισιοδοξία και ελπίδα. Μιλούσε για αναστημένη Ελλάδα και για ανάκτηση της Αγια Σοφιάς. «Υπάρχει και Θεός. Τον Θεό που τον έχεις βάλει;» είπε σε κάποιον κληρικό που έβλεπε το μέλλον της Πατρίδας ζοφερό.

Κ.Β