Blogger Widgets

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

"θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια..."

Πλήρη επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του defencenet.gr από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για αφοπλισμό των μονάδων Εθνοφυλακής της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Σε απάντηση στη Βουλή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών του ΛΑΟΣ που κατατέθηκαν βάσει του δημοσιεύματος του defencenet.gr, ομολογείται ότι αφαιρέθηκαν τα όπλα από τους Εθνοφύλακες γιατί «Δεν τα χρειάζονταν πλέον» (!) και δίνοντας τροφή στις υπόνοιες που υπάρχουν ότι η κυβέρνηση αφαιρεί απ’όπου μπορεί τα μέσα αυτάμυνας των πολιτών θεωρώντας ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε εξεγέρσεις!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην απάντησή του, πρόκειται για απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που οδήγησε στην έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η παράδοση του οπλισμού των Εθνοφυλάκων σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ είναι:

α. Δεν υφίσταται επιχειρησιακό έργο στην ειρήνη, λόγω της χωροταξικής κατανομής των συγκεκριμένων Μονάδων.

β. Δεν επιτυγχάνεται σημαντικό κέρδος χρόνου, από επιχειρησιακής άποψης, με την τήρηση του οπλισμού από τους Εθνοφύλακες των συγκεκριμένων Μονάδων.

γ. Σε ότι αφορά στους Εθνοφύλακες που προσλαμβάνονται για εκτέλεση υπηρεσίας σκοπού-φρούρησης, την οποία εκτελούν με το ατομικό τους τυφέκιο, είναι δυνατή η εκτέλεση αυτής με ατομικό οπλισμό που θα παρέχεται από τις Μονάδες πρόσληψης αυτών.

Οι Μονάδες Εθνοφυλακής παραμένουν ενταγμένες στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και η παράδοση του οπλισμού από τους Εθνοφύλακες σε καμία περίπτωση δε σημαίνει και απενεργοποίηση ή κατάργησή τους.
Τέλος, η εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων στις Μονάδες αυτές, θα συνεχίσει να διεξάγεται με οπλισμό της Μονάδας, που θα τους χορηγείται για την προγραμματισμένη ημέρα εκπαίδευσης".

Μα φυσικά και «δεν υφίσταται επιχειρησιακό έργο» και ευτυχώς που δεν υφίσταται γιατί τότε θα σήμαινε ότι έχουμε … πόλεμο! Οι Εθνοφύλακες ειδικά σε αυτές τις περιοχές που έχουν σχεδόν ολοκληρωτικά απογυμνωθεί από τον Στρατό, είναι η μοναδική ένοπλη δύναμη που θα μπορούσε σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα να δραστηριοποιηθεί.

Επιμένουν να αγνούν τις πληροφορίες της ΕΥΠ για πιθανή δραστηριοποήση του UCC, επιμένουν να αποστρατιωτικοποιούν τον πληθυσμό των ακριτικών περιοχών και όλα αυτά γιατί; Μα γιατί αυτά που ετοιμάζουν οι κυβερνώντες σε καμία περίπτωση δεν θέλουν οπλισμένους πολίτες. Ποιος ξέρει τι άλλο ετοιμάζουν.

Η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται ότι συνδέεται με τους φόβους που υπάαρχουν για ανεξέλεγκτες ταραχές σε ολόκληρη την χώρα με αφορμή την οικονομική κρίση, ακόμα και σχεδίων εκτροπής.

Χαρακτηριστική είναι η θέση που εξέφρασε στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Γιώργος παπανδρέου στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Παρασκευή. Όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά σύμφωνε με πληφορίες του defencenet.gr: "Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία και αυτό διαβρώνει τα πάντα. Κανείς δεν πιστεύει τίποτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις καταλαβαίνετε ότι ψάχνει για σωτήρες, πηγαίνει στη βία" .

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr