Blogger Widgets

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Μεσοπρόθεσμο: Έχετε γεια βρυσούλες, ρεύμα, οδοί, ραχούλες


Έλαβα το παρακάτω κείμενο σε  e-mail. Δεν γνωρίζω ποια ακριβώς είναι η αλήθεια με τη γλώσσα των αριθμών. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μετά την ανάγνωσή του δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω 'η να κλάψω.
Διαβάστε κι εσείς:

       



          Μετά από την ανάγνωση του αντισυνταγματικού κυβερνητικού νομοσχεδίου (ενός άρθρου, χωρισμένο σε 3 κεφάλαια!) με τον τίτλο "Μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015", έχουμε να πούμε τα παρακάτω:
1) Δεν τηρεί ούτε τον τίτλο του, αφού αρκετές από τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις αφορούν το 2011. Ουσιαστικά δηλαδή, όχι μόνο είναι ψευδεπίγραφο, αλλά καταστρατηγεί (αυτό πλέον έχει γίνει συνήθεια!) τον υποτιθέμενο βασικό νόμο του κράτους, τον Προϋπολογισμό του 2011.

2) Τα στοιχεία που αναφέρονται είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα ομολογεί πως ενώ τα έξοδα για μισθούς και συντάξεις είναι γύρω στα 20δις το χρόνο, οι πληρωμές των τόκων για τα δάνεια θα είναι στο ευνοϊκότερο σενάριο 21δις το χρόνο! Άρα όταν λένε πως «αν δεν πάρουμε τη δόση μας, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις» λένε ψέματα! Στην πραγματικότητα, αν δεν πάρουμε τη δόση μας, θα μας περισσέψει και ένα 1δις αφού θα περάσουμε αναγκαστικά σε παύση πληρωμών προς τους δανειστές μας.

3) Για να γίνει πιο πειστικό το παραμύθι τους, παρουσιάζεται στην αρχή του νομοσχεδίου (σα «μπαμπούλας» δηλαδή), ένα υποθετικό σενάριο «χωρίς τις κυβερνητικές παρεμβάσεις»… Αλλά δεν μας λέει αυτό το "χωρίς παρεμβάσεις" πώς το βγάζουν; Η εμπειρία αποδεικνύει πως δεν είναι σε θέση να πετύχουν ούτε τους στόχους που οι ίδιοι βάζουν, πόσο μάλλον να μαντέψουν τι… θα γινόταν αν δεν μας «έσωζαν».

4) Προφανώς υπάρχει η σιγουριά πως θα γίνει κάποιο θαύμα! Θα τους έρθει η επιφοίτηση και θα πετύχουν πενταετείς στόχους, ενώ μέχρι τώρα δεν τα καταφέρνουν ούτε με τα τρίμηνα! Ή μας κοροϊδεύουν ή μάλλον δεν έχουν καταλάβει το πόσο ανεπαρκείς, ανυπόληπτους, απαξιωμένους και επικίνδυνους τους θεωρεί πλέον ο ελληνικός λαός.

5) Λέει όμως και για το «πάπλωμα». Να λοιπόν τι θα δώσουμε στα κοράκια για 50δις - και με τη σύμφωνη γνώμη του Σαμαρά:
- Το 100% όλων των αυτοκινητόδρομων (όχι ως εκμετάλλευση για κάποιο χρονικό διάστημα όπως τώρα, αλλά ως ιδιοκτησία!).
- Το 100% της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ (νερό)
- Το 66% της ΔΕΗ
- Το 100% των ΕΛΠΕ (καύσιμα)
- Το 90% της ΔΕΠΑ (φυσικό αέριο)
- Το 66% του ΔΕΣΦΑ (δίκτυο φ. αερίου)
- Το 94% του ΟΤΕ
- Το 60% των ΕΛΤΑ
- Το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
- Το 100% των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων
- Το 100% της ΕΛΒΟ
- Το 100% του ΟΠΑΠ
- Το 100% των Κρατικών Λαχείων
- Το 100% του Ιπποδρόμου
- Το 100% του Καζίνου της Πάρνηθας
- Το 100% του Ταχ. Ταμιευτηρίου
- Το 100% του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
- Ότι απέμενε από τις τράπεζες Εθνική, Άλφα και Πειραιώς.
- Το 49% της Αγροτικής Τράπεζας
- Το 70% του Αεροδρομίου της Αθήνας
- Το 49% των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης
- Το 100% σχεδόν όλων των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών
- Το 100% αδιευκρίνιστου τμήματος του Ελληνικού
- Το 100% αδιευκρίνιστου αριθμού ακινήτων.
- Το 100% των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ
- Το 100% των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Καβάλα
- Το 100% άλλων (αδιευκρίνιστων) μεταλλευτικών δικαιωμάτων.
- Διάφορα άλλα, άδειες για τζόγο και τηλεφωνία, κάτι αεροπλάνα, κάτι μερίσματα κλπ .

6) Όταν υποτίθεται πως πτωχεύαμε τον Μάρτη του 2010, το χρέος ήταν 298δις. Μετά το 2015, στο καλύτερο σενάριο, μετά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις αιματηρές θυσίες του λαού, το χρέος θα είναι 351δις! ΣΩΘΗΚΑΜΕ!

Μπροστά σε αυτή την προοπτική, είναι πιστεύουμε κατανοητό πως δεν υπάρχει άλλη λύση για τον ελληνικό λαό από τον γενικό ξεσηκωμό. Ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς, πρέπει να αντιληφθούμε πως πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!
Όλοι μαζί ενωμένοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, καλλιτέχνες και επαγγελματίες.
Όλοι μαζί στους δρόμους! Να υπερασπιστούμε την Κοινωνία από την επίθεση των τοκογλύφων. Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε!