Blogger Widgets

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Γιατί είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ η προβολή ενός προτύπου

Το πολιτικό σύστημα έχει πλέον καταρρεύσει, όταν εκλείπουν από αυτό η υπευθυνότητα, το αίσθημα δικαίου, η ορθολογική διαχείριση των κρίσεων, η υπεύθυνη και δίκαιη οικονομική πολιτική, η ισονομία, η δικαιοσύνη έναντι των πολιτών και αντί αυτών των σταθερών αξιών διαπιστώνουμε διαφθορά, κομματικά συμφέροντα πάνω από την Πατρίδα, αλαζονεία, έπαρση, υποτέλεια και ραγιαδισμό σε ανθελληνικά κέντρα αποφάσεων και οικονομικούς οργανισμούς.
Αναμενόμενο τέλος σε ένα εξαρτημένο πολιτικό σύστημα από τις πελατειακές σχέσεις και στο εύκολο χρήμα.

"Σκάνδαλον επί σκανδάλω προστιθέμενον θέλει αναδείξει τροπαιούχους τους εχθρούς της Πατρίδος μας"


Η προφητική αυτή ρήση ανήκει στον Ιωάννη Καποδίστρια που διαπίστωσε ότι οι εχθροί της Ελλάδας καραδοκούν σε κάθε αδύνατη στιγμή να χτυπήσουν. Ο φαύλος κύκλος μιας Πολιτειακής ανωμαλίας και ακυβερνησίας της χώρας θα πρέπει να προβληματίσει στο μέγιστο βαθμό για τη σκοπιμότητα της κρίσης στη χώρα μας.

Οι Έλληνες δεν έχουν να φοβηθούν οποιαδήποτε χρεωκοπία, αν και όταν γίνει, και δεν θα πρέπει να υποβάλλονται σε εκβιαστικά διλήμματα από τους κυβερνώντες. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Αδιέξοδα έχει η υποτέλεια στους τοκογλύφους δανειστές που μάλλον νοιάζονται για την πνευματική υποδούλωση και διάλυση του κοινωνικού ιστού στην Ελλάδα παρά για την οικονομική εξάρτησή μας από αυτούς.

Είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ η προβολή ενός προτύπου ηγέτη όταν οι παρόντες έχουν με αποδείξεις φανεί κατώτεροι των περιστάσεων, του Έθνους, του δοκιμαζόμενου λαού και δίχως ίχνος μίμησης προς τον Καποδίστρια που τόνιζε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εκκλησία είναι η εγγύηση του Έθνους, για την βιωσιμότητα μας.  

Οι Έλληνες σε όλη την ιστορία με φώτιση Θεού έχουν επιδείξει σύνεση, υπομονή και μεθοδικότητα. Αρκεί να κρατάμε ιστορική μνήμη για να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να διδασκόμαστε από τα ιδανικά μας πρότυπα.



Ο Θεός και πάλι θα δώσει τη λύση.

Ο Καποδίστριας εισήλθε στη πολιτική βαθύπλουτος έζησε «κοπιών όλον σχεδόν νυχθημερόν και ελάχιστον αναπαυόμενος» και εξήλθε δολοφονημένος και πάμπτωχος. Εν αντιθέσει, σύγχρονοι πολιτικοί εισήλθαν πάμφτωχοι στη πολιτική, πολιτεύτηκαν άκοπα και άνετα και εξήλθαν πάμπλουτοι

Κ.Β