Blogger Widgets

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το φώς στο τούνελ θα έρθει όταν αποκτήσουμε ορθά πολιτικά κριτήρια.


      Σαφώς το πρότυπο του Ιωάννη Καποδίστρια προϋποθέτει όλα τα κριτήρια για το πώς πρέπει να είναι οι Έλληνες ηγέτες. Η σημερινή Κυβέρνηση πλήρως αποκομμένη από Θεό και λαό τραβάει σαν χαλασμένη ατμομηχανή τον Ελληνικό λαό σε περιπέτειες, χωρίς την παραμικρή τύψη συνειδήσεως ή ευθιξία. Οι Έλληνες μόνο ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε επερχόμενες δυσκολότερες καταστάσεις.Τα κριτήρια διέπονται από την πνευματικότητα του ανθρώπου και από την συναίσθηση ότι ένας ηγέτης μόνο με ευλογία Θεού μπορεί να καθοδηγήσει ένα Έθνος. 

      Ιστορικά σε κάθε άλλη περίπτωση αν ανατρέξουμε η Ελλάδα πληγώθηκε από πολιτικούς που προέβαλαν το ατομικό ή παραταξιακό συμφέρον και έσπειραν διχόνοια στο λαό. Η πίστη  είναι αυτή που μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες προς το καλό και να βρεθεί η λύση.  

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ
Ο Θεός ότι δεν είναι σωστό θα το πετάξει πέρα, όπως το μάτι πετάει το σκουπιδάκι. Δουλεύει ο διάβολος, άλλα δουλεύει και ο Θεός και αξιοποιεί το κακό, ώστε να πρό­κυψη από αυτό καλό. Σπάζουν λ.χ. τα πλακάκια και ο Θεός τα παίρνει και φτιάχνει ωραίο μωσαϊκό. Γι' αυτό μη στενοχωρήσθε καθόλου, διότι πάνω από όλα και από όλους είναι ο Θεός, πού κυβερνά τα πάντα και θα καθίσει τον καθέναν στο σκαμνί, για να απολογηθεί για το τι έπραξε, οπότε και θα τον ανταμείψει ανάλογα. Θα αμει­φθούν αυτοί πού θα βοηθήσουν μία κατάσταση και θα τιμωρηθεί αυτός πού κάνει το κακό. Τελικά ό Θεός θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, αλλά ο καθένας μας θα δώσει λόγο για το τι έκανε σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια με την προσευχή, με την καλωσύνη.