Blogger Widgets

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ



Άρθρο του Νικόλαου Μάρτη
Πρώην Υπουργός και παλαίμαχος του Β΄ ΠΠ

Με αφορμή το βαρύ κλίμα που δημιουργείται στην Ευρώπη έναντι της Ελλάδας από το τρέχον οικονομικό της πρόβλημα, πρέπει να συνεκτιμηθούν και τα κατωτέρω γεγονότα.
Οι Έλληνες το 1955-1963 είχαν επιδόσεις στην οικονομία, που δεν είχαν χώρες της ΕΟΚ. Το 1955-1963 η Ελλάδα είχε πληθωρισμό 2%, τον μικρότερο της Ευρώπης και ρυθμό αναπτύξεως μετά την Ιαπωνία, με τρίτη τη Γερμανία και τέταρτες τις ΗΠΑ. Την περίοδο αυτή η Ελλάδα είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό και χρηματοδοτούσε δημόσιες επενδύσεις. Αργότερα, αφού η Ελλάδα είχε ήδη από το 1981 γίνει δέκατο μέλος της ΕΟΚ, δημιούργησε ένα αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα. Καθήκον όμως έχουν όλες οι χώρες της σημερινής ΕΕ, να δημιουργήσουν μηχανισμό ελέγχου και αντιμετωπίσεως των οικονομικών προβλημάτων, τα οποία ταλανίζουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες της ΕΕ.
Η Ελλάδα, η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης πριν από τον Β΄ ΠΠ, πλην της Αλβανίας, αντιμετώπισε θαρραλέα επί δεκαετία από το 1940 έως το 1950 τις δικτατορίες της Ευρώπης, δηλαδή το Φασισμό, το Ναζισμό και τον Κομμουνισμό, ο οποίος απέβλεπε όχι μόνο στον έλεγχο της Ελλάδας, αλλά και στην απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και την ένταξή της στην ΠΓΔΜ, που είναι δημιούργημα του Κομμουνισμού.
Η Ελλάδα στον Β΄ ΠΠ υπέστη τριπλή εχθρική κατοχή (Ιταλών, Γερμανών και Βουλγάρων) με πολλούς νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα στην Αθήνα, οι νεκροί από πείνα το 1941 πλησίασαν τους 300.000. Την ίδια περίοδο, η Ελλάδα υπέστη επίσης και μεγάλη οικονομική αφαίμαξη από τα κατοχικά στρατεύματα. Η εσωτερική εμπόλεμη κατάσταση 1946-50, που ακολούθησε τον Β΄ ΠΠ μέσα στην Ελλάδα, συμπλήρωσε την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας μας.
Από την Ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας την 28η Οκτωβρίου 1940, μέχρι την κατάληψη και της Κρήτης από τους Γερμανούς, η πατρίδα μας πολέμησε ηρωικά τον Άξονα επί 216 συνολικά ημέρες. Μετά την κατάληψη και της Κρήτης, η Ελλάδα συνέχισε μαχόμενη δίπλα στους συμμάχους εκτός της Ελλάδας και στο εσωτερικό οργάνωσε εθνική αντίσταση. Κατά τον Β΄ ΠΠ πολέμησα ως Έφεδρος Αξιωματικός, με συμμετοχή στη μάχη Οχυρών Μακεδονίας-Θράκης κατά την Γερμανική εισβολή το 1941, στη μάχη Ελ-Αλαμέιν με την 1η Ελληνική Ταξιαρχία, στη μάχη του Ρίμινι με την 3η Ορεινή Ελληνική Ταξιαρχία και στη μάχη των Αθηνών (Δεκέμβριο 1944) με την Ταξιαρχία Ρίμινι.
Οι Έλληνες διέσωσαν των Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Β΄ ΠΠ, όπως δήλωσε το 1942 ο Γάλλος Pierre Bourdan μιλώντας στο BBC: «Με την πάροδο του χρόνου θα φανεί ότι μετά την απόφαση της Αγγλίας του 1940 ήταν η ανδρεία του Ελληνικού λαού, που συνέβαλε περισσότερο για να σωθεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο δημιουργημένος από τον ίδιο αυτό λαό πριν από 2.400 χρόνια. Πρέπει να το σκέπτονται αυτό όταν θα διαμορφώσουν την Ευρώπη. Κάθε αχαριστία στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσε με προδοσία προς την Ευρώπη».
Την ανωτέρω διαπίστωση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Χίτλερ σε συνομιλία του στις 30 Μαρτίου 1944, με τη γνωστή κινηματογραφίστρια φίλη του Leni Riefenstahl, τονίζοντας ότι: «Η επίθεση της Ιταλίας κατά της Ελλάδας υπήρξε καταστροφική για την Γερμανία. Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και δεν χρειάζονταν τη βοήθεια μας, ο Πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα, πριν μας πιάσει το ρωσικό ψύχος» (από το βιβλίο της Riefenstahl). Τα ίδια επανέλαβε και στην Πολιτική του Διαθήκη, που υπαγόρευσε προ του θανάτου του στις 30-4-1945. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο Στρατάρχης Κάϊτελ στη Δίκη της Νυρεμβέργης, δηλώνοντας ότι«Η αναπάντεχη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων επιβράδυνε κατά δύο και πλέον ζωτικούς μήνες την επίθεσή μας κατά της Ρωσίας. Αν δεν είχαμε τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση, άλλη θα ήταν η έκβαση του πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο και γενικά του Πολέμου και άλλοι θα ήσαν σήμερα κατηγορούμενοι».Επίσης ο Ρ/Σ της Μόσχας το 1942, στην Επέτειο της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα, μετέδωσε: «Άοπλοι πολεμήσατε πάνοπλους και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και υπερισχύσατε. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, διότι είστε Έλληνες. Οι Ρώσοι κερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε, χάριν στην αντίσταση σας. Σας ευχαριστούμε».