Blogger Widgets

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

EΥΡΏΠΗ προς Ελλάδα : Μέχρι τις 3 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν τελειώσει όλα

Νέες επιθέσεις "αγάπης" από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ψήφιση και εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Πλέον οι Ευρωπαίοι ηγέτες ρίχνουν στο τραπέζι  ένα στυγνό εκβιασμό ή ξεπουλάτε ή χρεοκοπείτε. Βέβαια το λένε πιο κομψά...Ευρωπαϊκός πολιτισμός βλέπετε...


Αυτή τη διαταγή έδωσαν στο νέο τσάρο της οικονομίας, οι Ευρωπαίοι και ο Β. Βενιζέλος την ανακοίνωσε πριν από λίγο στους Ελληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
Για το λόγο αυτό μετατέθηκε και το έκτακτο Γιουρογκρούπ από τις 8 Ιουλίου στις 3 κι εκεί θα δοθεί το πράσινο φως (το τυπικό τουλάχιστον) για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου αλλά και για το νέο δανεισμό της χώρας σε συνδυασμό το σχέδιο σωτηρίας με εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στα πρότυπα της Πρωτοβουλίας της Βιέννης.
Ουσιαστικά οι τροϊκανοί μας πιέζουν περισσότερο και μας θυμίζουν ότι είναι εδώ και ότι δεν άλλαξε τίποτε γι’ αυτούς επειδή άλλαξε η κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικό της πίεσης είναι ότι δημοσίευμα σε γερμανική εφημερίδα επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες από το ΔΝΤ που λένε ότι το Ταμείο προειδοποιεί την Ελλάδα να ξεχάσει τη δόση αν δεν ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο (δείτε περισσότερα για τον ευρωπαϊκό Τύπο εδώ)
Και ο Ολι Ρεν τα ίδια είπε σήμερα από τις Βρυξέλλες: Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της κυβέρνησης συνιστά μια «εκ των ων ουκ ανευ» προϋπόθεση για την παροχή της επόμενης δόσης του δανείου στην Ελλάδα”, επανέλαβε  και συνέχισε: «Οπως αναμενόταν λάβαμε ομόφωνα την απόφαση για εκταμίευση της επόμενης δόσης στις αρχές Ιουλίου» όμως πρόσθεσε ότι «κλειδί» στην είσπραξη των χρημάτων είναι η υπερψήφιση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων που περιλαμβάνονται στα σχέδια της κυβέρνησης.  «Από τη στιγμή που θα διασφαλιστεί αυτό, θα δοθεί άμεσα η δόση του δανείου για να αποφευχθεί η χρεοκοπία» τόνισε ο Ρεν. Ο
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας την Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, είπε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την Τρίτη μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης των 12 δισ. ευρώ.
Σ’ αυτό θα πρέπει να προστεθούν και οι νέες πιέσεις για συναίνεση οι οποίες έχουν αποδέκτη φυσικά τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι φανερό λοιπόν ότι μέχρι την τελική απόφαση θα ασκούνται πιέσεις για τον… εθελοντικό βιασμό μέσω του Μνημονίου. Και ξαφνικά άνοιξαν οι κάνουλες της Ευρώπης και θα μας δώσουν δάνεια ελεύθερα, αρκεί να μην κάνουμε πίσω στα μέτρα που ανακοινώθηκαν.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι λοιπόν ότι ενώ με το ένα χέρι μας δίνουν με το άλλο μας παίρνουν ή καλύτερα τα παίρνουν από τον ελληνικό λαό. Αυτό που ήθελαν οι Ευρωπαίοι, το έχουμε ξαναπεί, είναι τα φιλέτα της Ελλάδας, δηλαδή οι εταιρείες και τα ακίνητα του Δημοσίου.
Και φαίνεται να το καταφέρνουν.

ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
http://www.antinews.gr/2011/06/20/107704/