Blogger Widgets

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Eθνική τραγωδία: 40% αύξηση στις αυτοκτονίες - 60% πάνω η μετανάστευση

Διαστάσεις εθνικής τραγωδίας αποκτά η είσοδος της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης μέσω του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου: Οι προσωπικές οικονομικές τραγωδίες έχουν οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών σε 40% και το 60% των νέων ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών αναζητούν το επαγγελματικό μέλλον τους στο εξωτερικό. Ήδη Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, και ΗΠΑ και Βρετανία κατά δεύτερον έχουν δεχθεί τα καραβάνια των Ελλήνων μεταναστών.
Στο εσωτερικό το Μνημόνο πληρώνεται μα αίμα: «Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και οι επιδημιολογικές μελέτες καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία αγγίζει το 40%» αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για την αύξηση των αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυκλωμάτων τοκογλυφίας,
Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι «η πίεση που ασκείται από τη δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματίες και συμπολίτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, αλλά και η αλματώδης αύξηση της ανεργίας, οδηγεί σε αδιέξοδο αρκετούς Έλληνες, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών την τελευταία περίοδο».

Το 2007 καταγράφηκαν 328 αυτοκτονίες. Το 2008 ο αριθμός των δηλωθέντων αυτοκτονιών ανήλθε σε 366, ενώ το 2009 έφτασαν τις 391.
Ο απολογισμός για το 2010 δείχνει ότι ο αριθμός των αυτοχείρων έφτασε τους 500, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για 150 αυτοκτονίες σε ολόκληρη τη χώρα και πλέον έχουμε δύο αυτοκτονίες την ημέρα!
Μόνο στην Κρήτη, όπως έχει επίσης επισημάνει ο κ. Αυγενάκης, έχουν σημειωθεί την τελευταία περίοδο 20 αυτοκτονίες, με πρόσφατη πιο πρόσφατη αυτήν ενός επιχειρηματία στην Κεντρική Λαχαναγορά της πόλης του Ηρακλείου, η οποία φαίνεται πως σχετίζεται με τις πιέσεις που ασκούν σε επιχειρηματίες κυκλώματα τοκογλύφων και εκβιαστών.

Η φυσική και πληθυσμιακή αιμορραγία της χώρας οδηγεί σε μία παρακμιαμή κατάσταση ανάλογη με αυτή που ακολούθησε τον Β'Π.Π. Ο Εμφύλιος του 1946-1949 με 100.000 νεκρούς και η φυγή περίπου 100.000 μελών του ΚΚΕ στην Ανατολική Ευρώπη, σε λίγο θα ωχριούν ως ιστορικά γεγονότα από τον ρυθμό φυγής των Ελλήνων μετά το 2009: Περισότεροι από 40.000 νέοι Έλληνες έχουν μετεγκατασταθεί στο εξωτερικό την τελευταία διετία...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr