Blogger Widgets

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η κατάρρευση της αυτοκρατορίας. Το Βυζαντινό μάθημα (βίντεο)

Ο πνευματικός του Πούτιν, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Sretensky, αρχιμανδρίτης Τύχων Σεβκούνοφ, ήταν χθες φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΕΤ3 του Παντελή Σαββίδη! Ο π. Τύχων είναι δημιουργός του ντοκυμοντέρ "Η κατάρρευση της αυτοκρατορίας. Το Βυζαντινό μάθημα" και η θεματολογία της εκπομπής κινήθηκε γύρω από το βυζάντιο και την ανάγκη μιας νέας προοπτικής που θα επικεντρώσει στην πνευματικότητα πέρα από εθνικισμούς και ιδιοτέλειες με πυξίδα την ορθόδοξη παράδοση.
Έχοντας στο μυαλό τις στενές σχέσεις του αρχιμανδρίτη Τύχωνα με την ρωσική πολιτική ηγεσία και εφ' όσον μπορούσατε να δείτε την εκπομπή  θα καταλαβαίνατε ότι ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα - με ρωσική κυρίως πρωτοβουλία - συμβαίνει κάτι πολύ πιο βαθύ που ξεπερνάει στείρους εθνικισμούς και αποβλέπει στην πνευματική παγκόσμια αναβάθμιση των ανθρώπων.


"Τα ξημερώματα της Τρίτης, 29ης Μαΐου 1453, ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος συνοδευόμενος από τον Θεόφιλο Παλαιολόγο, τον Ιωάννη Δαλματά και τον Δον Φρανσέσκο ντε Τολέδο εφόρμησαν για τελευταία φορά εναντίον των Οθωμανών, οι οποίοι κατέκλυζαν την πύλη του Αγίου Ρωμανού, ρίχνοντας με τον τρόπο αυτό την αυλαία σε μια αυτοκρατορική ιστορία 1123 ετών.
Η πράξη αυτή και κυρίως το άδοξο, μα ηρωικό, τέλος στοιχειώνει για πολλούς αιώνες του απανταχού την Γη Χριστιανούς και κυρίως του Ορθοδόξους Έλληνες

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα 8 βίντεο