Blogger Widgets

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Καζάνι που βράζει η κοινωνία

Aυξάνουν και πληθαίνουν καθημερινά οι αντιδράσεις του κόσμου μπρος στο φάσμα της ανέχειας μετά την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας στους δανειστές. Τα επώδυνα οικονομικά μέτρα τα οποία επιβάλλονται άδικα ως δαμόκλειος σπάθη στην κοινωνία, αργά ή γρήγορα  θα φέρουν την κοινωνική έκρηξη.


====>ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ <====


Η Κυβέρνηση συνυπέγραψε ένα "μεσοπρόθεσμο" που αποτελεί φθίνουσα μαθηματική εξίσωση προς την κατάρρευση. Η πραγματική οικονομία δηλαδή η αγορά, οι συναλλαγές, η αγοραστική δυνατότητα του μέσου Έλληνα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με τις τοπικές οικονομίες σε διάφορες πόλεις να στενάζουν όταν πραγματικά δεν κινείται "φύλλο" που λέει και ο λαός.


Η μόνη διέξοδος όπως προαναφερθήκαμε σε παλαιότερο άρθρο, είναι η χώρα να ξεκινήσει να παράγει για να μπορέσει να σταθεί στα δικά της πόδια.













Σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει είναι η κοινωνική συνοχή όταν υπάρχουν ανοικτά εθνικά θέματα για το Αιγαίο και την Κύπρο. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται λέει ο λαός και οι γείτονες μας το αποδεικνύουν πάντα όταν βρούνε την ευκαιρία.


Την έλλειψη ομόνοιας και ομοψυχίας ο Ελληνισμός έχει πληρώσει με Εθνικές τραγωδίες όπως η εισβολή το 74 στην μαρτυρική Κύπρο.


Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά