Blogger Widgets

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ


Στο παρακάτω άρθρο αν και η μικρότητα και έλλειψη πνευματικότητας του γράφοντα είναι υπαρκτή, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αντιστοιχία στα διαγραφόμενα γεγονότα της εποχής μας που αφορούν την Ελλάδα την Ορθοδοξία και την ευρύτερη περιοχή μας και σε προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σε προρρήσεις και ερμηνείες του Αγίου Γέροντος Παϊσίου και άλλων Γερόντων της εποχής μας. 

Οι δύσκολες στιγμές που βιώνει το Έθνος για ποικίλους λόγους, κυρίως πνευματικούς, έφεραν πολλούς να ανατρέξουν στον Άγιο Κοσμά, ο οποίος έδωσε πραγματικά με φώτιση Θεού προφητείες που αφορούν άμεσα την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία γεγονότων παγκοσμίων με επίκεντρο την περιοχή μας. 


Η Ελλάδα κατά τους πολιτικούς μας τελεί υπό μειωμένη Εθνική Κυριαρχία, συνεπεία των δημοσιονομικών της προβλημάτων. Πράγμα που σημαίνει ότι ένα Έθνος που δεν μπορεί να έχει κυρίαρχες αποφάσεις για τα εσωτερικά του και Εθνικά ζητήματα, γίνεται τρωτό και έρμαιο, σε επίδοξους καταπατητές, είτε εδαφών, είτε ηθών, είτε πολιτισμού και αξιών. Η χώρα σε οικονομική μέγγενη βυθισμένη σε αύξουσα πενία και δανεισμό εώς εσχάτων. 

Μερικές από τις προφητείες του Αγίου Κοσμάς του Αιτωλού: 

1) «θα σας βάλουν μεγάλους και δυσβάσταχτους φόρους αλλά δεν θα προφθάσουν»

2) «Θά ξεκινήσουν νάρθουν γιά νά εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος…»

3) «θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια..να έχετε διπλά..»

4) « Οι Τούρκοι θα φύγουν αλλά θα ξανάρθουν ως τα εξαμίλια…» 


(Σ.σ ερμηνεία Γέροντος Παϊσίου: Ήλθαν κάποιοι εδώ και άρχισαν να μου λένε ότι θα γίνει πόλεμος κι΄ ότι οι Τούρκοι θα φθάσουν μέχρι τα Εξαμίλια στην Κόρινθο ! Με ανάγκασαν να τους εξηγήσω ότι τα Εξαμίλια που γράφει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες του, είναι τα 6 ναυτικά μίλια της υφαλοκρηπίδος και ότι γι΄αυτά θα «πιαστούμε»!
Όμως δεν θα μπουν στην Ελλάδα, μέχρι εκεί θα προχωρήσουνε στα έξη μίλια και τότε θα τους βρει η μεγάλη συμφορά από τον Βορρά, που λένε τα γραφόμενα και τίποτα δεν θα μείνει όρθιο … 


Και εξελίξεις που διαδραματίζονται σήμερα: 

1)“Οι ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία”, σημειώνει δημοσίευμα των Financial Times αναφορικά με την Ελλάδα, στη διαδικτυακή του έκδοση. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η συμφωνία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει διεθνή συμμετοχή στην είσπραξη φόρων και ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, σε αντάλλαγμα για το νέο δανεικό πακέτο για τη χώρα μας. 

2)ΥΠΕΘΑ: "Ναι, αφοπλίζουμε τους Εθνοφύλακες" 

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην απάντησή του ο Υπουργός Εθνική Άμυνας πρόκειται για απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που οδήγησε στην έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης. 

Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η παράδοση του οπλισμού των Εθνοφυλάκων σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ είναι: 

α. Δεν υφίσταται επιχειρησιακό έργο στην ειρήνη, λόγω της χωροταξικής κατανομής των συγκεκριμένων Μονάδων. 

β. Δεν επιτυγχάνεται σημαντικό κέρδος χρόνου, από επιχειρησιακής άποψης, με την τήρηση του οπλισμού από τους Εθνοφύλακες των συγκεκριμένων Μονάδων. 

γ. Σε ότι αφορά στους Εθνοφύλακες που προσλαμβάνονται για εκτέλεση υπηρεσίας σκοπού-φρούρησης, την οποία εκτελούν με το ατομικό τους τυφέκιο, είναι δυνατή η εκτέλεση αυτής με ατομικό οπλισμό που θα παρέχεται από τις Μονάδες πρόσληψης αυτών. 

Οι Μονάδες Εθνοφυλακής παραμένουν ενταγμένες στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και η παράδοση του οπλισμού από τους Εθνοφύλακες σε καμία περίπτωση δε σημαίνει και απενεργοποίηση ή κατάργησή τους.
Τέλος, η εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων στις Μονάδες αυτές, θα συνεχίσει να διεξάγεται με οπλισμό της Μονάδας, που θα τους χορηγείται για την προγραμματισμένη ημέρα εκπαίδευσης" 

3) Η ελληνική κυβέρνηση επιδίδεται σε μυστικές συνομιλίες με την Τουρκία για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας στα 12 μίλια και αυξομειώσεις σε περιοχές κοινού ενδιαφέροντος με την Τουρκία να χρησιμοποιεί ακόμα το casus beli και να απειλεί Ελλάδα και Κύπρο με σύρραξη αν προχωρήσουν σε ανακύρηξη κοινής Α.Ο.Ζ , έιτε προχωρήσουν μονομερώς σε γεωτρήσεις άντλησης πετρελαίου. 



Ο γέρων Παϊσιος τόνιζε ότι ο κόσμος είναι σαν μια χύτρα ταχύτητος με πολλές βαλβίδες. Έλεγε «θα σκάσει εδώ θα σκάσει εκεί..παρακαλάτε να μην γίνει από εμάς η αρχή». Έβλεπε τα Εθνικά θέματα ακριβώς ως πνευματικά θέματα και τη λύση τους στη μεταστροφή Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων. 

Τόνιζε όμως ότι η μετάνοια θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα αγώνος ακόμα σε εύκολες εποχές και όχι μόνο όταν έρθουμε αντιμέτωποι με τεράστιες δυσκολίες. 

«Ο Θεός επιτρέπει να γίνει τώρα ένα τράνταγμα γερό. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες… Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά. Καλό όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά» 

Οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι θα κάνουν κράτος.Το κουρδικό έχει ήδη δρομολογηθεί ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ

Στην φωτογραφία βλέπουμε την πρώην υπουργό εξωτερικών την ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις και τον ηγέτη τον Κούρδων Μπαρτζανί σε παλαιότερη φωτογράφιση με φόντο την Αμερικανική και Κουρδική (;) σημαία





Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα ήταν γι αυτούς πολύ ευχάριστο. Αλλά ο Θεός δεν θα το επιτρέψει. Θα κανονίσει ο Θεός τις υποθέσεις του Έθνους. Αν έμενε σε μας, θα το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος.

Η Τουρκία θα καταστραφεί. Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα, θα μας αγγίξει, δεν θα μας καταστρέψει. Μετά από αυτήν την μπόρα θα επέμβει η Χάρη του Θεού. Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Αλλά, δεν θα έχουν τον μισθό των σημερινών Χριστιανών.

Σήμερα το να διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει την εφημερίδα. Τόσο ξεκάθαρα είναι γραμμένα. Εμένα ο λογισμός μου, μου λέει ότι θα συμβούν πολλά πράγματα : Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Τουρκία, η δε Τουρκία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη, γιατί το 1/3 των Τούρκων θα γίνουν Χριστιανοί, το 1/3 θα αφανιστούν και το 1/3 θα τραβηχτεί προς τη Μεσοποταμία  ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ


Οι εξελίξεις σήμερα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα είναι το αποτέλεσμα της σύγχρονης ειδωλολατρείας του κόσμου προς το χρήμα. Όλα σήμερα έχουν ως επίκεντρο το χρήμα. Οι ταραχές στη μεσόγειο Αίγυπτο ,Συρία, Λιβύη, η κρίση στην Ε.Ε την Ελλαδα την Κύπρο, τις ΗΠΑ και γενικότερα την ανθρωπότητα οφείλονται στην απληστία και αλαζονεία και ταυτόχρονα τη λατρεία προς το χρήμα. Το χρήμα που «ανύψωσε» όλο τον κόσμο σε αυτόν και τον προηγούμενο αιώνα, με την έλλειψή του θα προσγειώσει ανώμαλα όλες τις σύγχρονες κοινωνίες με πάταγο. 

Ο άνθρωπος θεοποίησε τον εαυτό του και το χρήμα. Κάτι που είναι έξω από το θέλημα του Θεού. Έτσι σαν φυσικό αποτέλεσμα της αποστασίας του ανθρώπου από τον Θεό έρχονται σε εφαρμογή οι πνευματικοί νόμοι, οι οποίοι λειτουργούν πάντα κατά τον Γέροντα Παϊσιο. Οι κακοπάθειές μας είναι δική μας επιλογή, όπως δική μας επιλογή είναι η μεταστροφή και ειλικρινή και αληθινή μετάνοια. 

Όπως τόνιζε ο Γέρων Πορφύριος ο Θεός προγνωρίζει, δεν προορίζει. Για αυτό ελάλησαν το Άγιο Πνεύμα δια μέσου των Προφητών. Για να έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά μπροστά σε αυτά που έρχονται και εμείς προκαλούμε. «… το μεν πρόσωπον του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθαι γνώναι (ιστ΄ 3)…»

Η διαβεβαίωση των Αγίων είναι ότι το καλό θα επικρατήσει, όμως εμείς θα δώσουμε τις εξετάσεις μας. Και σαν Έθνος που ευλογήθηκε από τον ίδιο τον Κύριο για τη διάδοση της Ορθοδοξίας σε όλη την οικουμένη, έχουμε χρέος να σηκώσουμε τον ίδιο Σταυρό του μαρτυρίου, όπως Εκείνος έκανε. Μετά έρχεται η Ανάσταση. 

Η Ελλάδα θα πρέπει να βρεί τη δύναμη να εξέλθει των δοκιμασιών και των επιθέσεων που υποβάλλεται παντοιοτρόπως. Η δύναμη είναι μία. Η μεταστροφή όλων μας σε μια Ορθόδοξη πίστη –βίωμα όπως έκαναν οι χιλιάδες Άγιοί μας και τα εκατομμύρια των Μαρτύρων. 


"Πάντως είτε το θέλουν οί άνθρωποι είτε δεν το θέλουν, θά ερθη καιρός πού όλοι θά πιστέψουν, γιατί θά φθάσουν σε αδιέξοδο καί θά επέμβη ό Χριστός". 
«Μετά την μπόρα τη δαιμονική, έρχεται η λιακάδα η θεϊκή»
ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ