Blogger Widgets

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τυχοδιώκτες πολιτικοί, δοκιμαζόμενος λαός και η λύση στο βάθος




Συντάκτης Κ.Β

Τυχοδιωκτική διπλωματία με ξένες πλάτες επιχειρούν οι Έλληνες πολιτικοί και φέρνουν στο τραπέζι την επέκταση της υφαλοκρηπίδας στα 12 ν.μ ως διαπραγματευτικό επιχείρημα που όμως στην ουσία με τα τεντωμένα νεύρα της Άγκυρας, μπορεί αυτό το διπλωματικό χαρτί να ανάψει το φυτίλι στην περιοχή Αιγαίου και Αν.Μεσογείου την ώρα που η Κύπρος ετοιμάζεται για τις γεωτρήσεις. 

Στο παρελθόν η Ελλάδα με πιο δυνατά διαπραγματευτικά χαρτιά, χωρίς οικονομική κρίση, τις στρατιωτικές ισορροπίες σε υψηλά επίπεδα, κι όμως δεν τόλμησε να κάνει χρήση της Σύμβασης για το Δίκαιο των Θαλασσών και να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της.

Τώρα τι άλλαξε; Πώς γίνεται μια Ελλάδα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια Ελλάδα που διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες που έχει τις αποφάσεις του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θαλάσσης, που παρουσίαζε έστω μια υποτυπώδη ανάπτυξη, να μην ασκεί τα διπλωματικά της αυτονόητα κεκτημένα για το Αιγαίο την υφαλοκρηπίδα και τις ΑΟΖ και ξαφνικά όταν βρισκόμαστε στο χειρότερο δημοσιονομικό επίπεδο, με το ηθικό των Ελλήνων καταρρακωμένο ελέω κρίσης, τις Ένοπλες Δυνάμεις να στέκονται όρθιες χάρη στο ήθος και το φιλότιμο των υπηρετούντων σε αυτές, έρχεται η πολιτική ηγεσία του τόπου και ασκεί εξωτερική επιθετική πολιτική.

Ναι η Ελλάδα έπρεπε εξ αρχής να πράξει τα αυτονόητα θα πει κάποιος, γι αυτό κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αλλά σε περιόδους που η χώρα βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί και στηρίζεται στα δανεικά της τρόϊκας και της Ε.Ε κάποιοι ή παίζουν με τη φωτιά ή έχουν υποβολείς με γερές πλάτες.

Η πολιτική ατολμία ή τόλμη στα Εθνικά θέματα προφανώς διέπεται από πάρα πολλά χρόνια από ξένα συμφέροντα και δεν μπορεί κανένας πλέον Έλληνας πολιτικός να γίνει πιστευτός ότι ενεργεί αυτοβούλως με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον.

Η Ελλάδα χτυπήθηκε αλύπητα τα τελευταία δύο χρόνια, και ίσως χτυπηθεί χειρότερα γιατί κάποιοι ηγέτες της, την πήραν από το χεράκι και την οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. Μια ενδεχόμενη ανάφλεξη στην περιοχή Αιγαίο - Αν.Μεσόγειο με θέμα τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο δεν θα μας αφήσει αγρατζούνιστους. Οι πολιτικές ηγεσίες προφανώς  εθελοτυφλούν και ασκούν εξωτερική πολιτική χωρίς καμία λογική, χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο, χωρίς πλέον λαϊκή εντολή σαν έμμισθοι υπάλληλοι εταιρειών.

Ο ελληνικός λαός εγκαταλείφθηκε μόνος του. Έχουμε και εμείς ως απλοί πολίτες τις ευθύνες που μας αναλογούν. Οι ηγέτες πλέον σαν κοινοί λογιστές βγάζουν τα κομπιουτεράκια και κάνουν τις πράξεις τους και αφήνουν ένα δοκιμαζόμενο λαό στη μοίρα του, χωρίς να έχουν και ιδιαίτερο βάρος στη συνείδησή τους.

Θα βγούνε μέσα από την κρίση άνθρωποι άξιοι, ξανά, να οδηγήσουν πάλι αυτό το Έθνος.

Οι Έλληνες  θα βρούνε τον τρόπο να ξεπεράσουν τον σκόπελο.Ο Θεός θα δείξει τον δρόμο.Όπως και ο Οδυσσέας πέρασε με δυσκολίες τις Συμπληγάδες και κατάφερε να φτάσει στην Ιθάκη έτσι και εμείς θα πρέπει να έχουμε πίστη ότι ο Θεός θα κάνει πάλι το θαύμα του για την πολύπαθη Ελλάδα.

Προυπόθεση; Να έχουμε εμπιστοσύνη στο θέλημά Του.