Blogger Widgets

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Εφέδρους υπό τα όπλα καλεί το Ισραήλ!


Εφέδρους πρόκειται να καλέσει στα όπλα το Ισραήλ για να αντιμετωπίσει μία αναμενόμενη κρίση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναφορικά με το σχεδιαζόμενο ψήφισμα του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό.
O πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Κνεσέτ, Σαούλ Μοφάζ, με μία δήλωσή του που τα λέει όλα, υπογράμμισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα πρέπει από τον Σεπτέμβριο να ντύσουν στο… χακί και εφέδρους έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις διάφορες αντιδράσεις από την επερχόμενη ψήφιση της απόφασης του ΟΗΕ περί δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
Είναι σαφές πως το Τελ-Αβίβ αντιλαμβάνεται την επικείμενη έκδοση ψηφίσματος ως το έναυσμα μίας πλειάδας αντιδράσεων τόσο στο Ισραήλ όσο και στα Παλαιστινιακά εδάφη. Δεν θα είναι παράξενο εάν το ψήφισμα περάσει, οι Παλαιστινιακοί πληθυσμοί ή κάποιες τάσεις μέσα σε αυτούς, να το θεωρήσουν ως μία ευκαιρία για μία νέα Ιντιφάντα. Το ερώτημα βέβαια είναι, το πώς ακριβώς θα αντιδράσουν και οι σκληροπυρηνικοί Ισραηλινοί.
Σε κάθε περίπτωση, οι επικείμενες εξελίξεις προοιωνίζουν αστάθεια και τριβή τόσο μέσα στην χώρα όσο και μεταξύ αυτής και των Αράβων, με αποτέλεσμα η ηγεσία να ετοιμάζεται για τα χειρότερα, από όπου και αυτά να προέρχονται.