Blogger Widgets

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Αρμαγεδόνας στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές λόγω ΗΠΑ


Νέα, "σκοτεινή" εποχή στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές ξεκινά σε λίγες ώρες, με επαπαιλούμεο χρηματιστηριακό Αρμαγεδόνα, λόγω της υποβάθμισης, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, της αμερικανικής οικονομίας από την S&P.
Όλοι αναμένουν με τρόμο το άνοιγμα των ασιατικών και στη συνέχεια των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Μια πρώτη γεύση πήραμε ήδη με τα χρηματιστήρια της Μέσης Ανατολής να βρίσκονται στο "κόκκινο". Το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε το Σάββατο με πτώση μεγαλύτερη του 5%, του Ντουμπάι -3,69%, του Αμπου Ντάμπι -2,53%.
Όσο για το ελληνικό χρηματιστήριο θα το δούμε να δοκιμάζει τις αντοχές του στο επίπεδο των 1000 μονάδων.


Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται από χθες, εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ διεθνών αξιωματούχων σχετικά με την αντιμετώπιση των εξελίξεων. Μέσα σε μια μέρα υπήρξε τηλεφωνική συνδιασκεψη των G8 και των G20, ενώ συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να συζητήσει το πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.
Πηγή της ΕΚΤ ανέφερε πως ο διοικητής της, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, επιθυμεί να ληφθεί σήμερα η τελική απόφαση για την αγορά ιταλικών κρατικών ομολόγων με στόχο να χαλιναγωγηθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ελληνική πλευρά παρακολουθεί με ενδιαφέρον και ανησυχία τις σχετικές εξελίξεις.
Εν τω μεταξύ, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέδωσαν σήμερα μια κοινή ανακοίνωση, με την οποία επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες, ώστε να διευκολυνθεί η επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr