Blogger Widgets

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η Θράκη στο στόχαστρο της Άγκυρας και στο καλάθι αχρήστων της Αθήνας


Aπό kostasxan.blogspot.gr


Οι παρελάσεις υψηλόβαθμων τούρκων αξιωματούχων από την Θράκη δεν λένε να σταματήσουν. Αντίθετα, μάλιστα, αυξάνονται τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά. Μετά τις επισκέψεις που έκανε στη Θράκη ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και πλήθος άλλων τούρκων πολιτικών, πολιτευτών, αρχηγών κομμάτων, συλλόγων και οργανώσεων, ήρθε και η σειρά του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης κ. Μπαμπατζάν, να παρελάσει με τιμές και δόξες, απολαμβάνοντας τις διακοπές του στην Καβάλα, αλλά στήνοντας πανηγύρια σε χωριά της Θράκης...

Είναι ηλίου φαεινότερον πως η Θράκη έχει στοχοποιηθεί και έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης για τους τούρκους πολιτικούς, οι οποίοι κατά τις επισκέψεις τους σε αυτήν κάνουν επιδείξεις πολιτικής ισχύος απέναντι στην Αθήνα, που έχει μετατραπεί σε θεατή των παραστάσεων και των ό,ποιων εξελίξεων. Ενώ η Άγκυρα κερδίζει εντυπώσεις στη διεθνή σκηνή για τις σχέσεις που έχει με τους μουσουλμάνους (που παρανόμως αποκαλούνται Τούρκοι) της Θράκης, δίνοντας την εντύπωση πως πρόκειται για τουρκική μειονότητα εντός της Ελλάδας (παραβιάζεται η Συνθήκη της Λοζάνης στην οποία σαφέστατα η Άγκυρα έχει αποδεχθεί πως στην Ελλάδα υπάρχουν Έλληνες μουσουλμάνοι). Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, με πανηγύρια, χαρές και χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα, η Άγκυρα "χτίζει" μία υπό αμφισβήτηση Θράκη, ενώ η Αθήνα αρέσκεται να κάνει κανό, πλαστοπροσωπίες, ίντριγκες διαδοχής και παιχνίδια με Καταριανούς ή Ελβετούς επιχειρηματίες...

Οι χριστιανοί κάτοικοι της Θράκης, συνειδητοποιούν σε καθημερινή βάση πλέον, ότι η Αθήνα απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, με ταχύτατους ρυθμούς. Όμως, επειδή Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα και Έλληνες δεν είναι μόνο όσοι κατοικούν στο Μαξίμου και στα άλλα υπουργεία και κυβερνητικά κτίρια, οι Έλληνες της Θράκης στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στον πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου: Η Θράκη είναι Ελλάδα, η Θράκη ανήκει στους Έλληνες και όχι σε εκείνους που προτιμούν να κοιμούνται ήσυχοι παρά να έχουν προβλήματα στον ξύπνιο τους.

Στην Καβάλα για διακοπές και στον Εχίνο για γιορτές ο Αλή Μπαμπατζάν

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα έφθασε το μεσημέρι στην Καβάλα, τρίτο σταθμό της ιδιωτικής επίσκεψής του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Επικρατείας Αλί Μπαμπατζάν.



Ο κ. Μπαμπατζάν στις σύντομες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι επισκέπτεται την Καβάλα για πρώτη φορά στο πλαίσιο των διακοπών που κάνει με την οικογένειά του με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής. 



Δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα όσα είχε δει μέχρι εκείνη τη στιγμή και τόνισε πως οι επισκέψεις του θα συνεχιστούν και σε άλλες βαλκανικές περιοχές. 



Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να επιστρέψει τα ακίνητα των μειονοτικών ιδρυμάτων, ο κ. Μπαμπατζάν σημείωσε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή τη διαδικασία και τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ γρήγορα.



Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης επισκέφθηκε την παλιά πόλη της Καβάλας στη χερσόνησο της Παναγίας όπου βρίσκεται το σπίτι του αναμορφωτή της σύγχρονης Αιγύπτου, Μεχμέτ Αλί στο οποίο ξεναγήθηκε. Στη συνέχεια μετέβη στο τζαμί του Χαλίλ Μπέη (Παλιά Μουσική Σχολή) το οποίο ανακαίνισε εκ βάθρων ο δήμος Καβάλας και σήμερα λειτουργεί ως χώρος εκδηλώσεων λόγου και τέχνης. Η ξενάγηση του κ. Μπαμπατζάν στην παλιά πόλη της Καβάλας και τα μουσουλμανικά μνημεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο ιστορικό ξενοδοχείο Ιμαρέτ.



Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μπαμπατζάν επισκέφθηκε πομακικά χωριά της Ξάνθης όπου συναντήθηκε με κατοίκους τους και φυσικά με όλους τους μουσουλμάνους βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης. Το μεσημέρι παρακάθισε σε εορταστικό γεύμα στον Εχίνο.