Blogger Widgets

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Γέρων Παϊσιος: Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας


Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης: Κλαίω την Ελλάδα, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο!
« Η Κύπρος θα ελευθερωθεί, όταν μετανοήσουν οι Κύπριοι . Να κάνετε πνευματικές βάσεις για να διώξουν τις βάσεις των Τούρκων, των Άγγλων και των Αμερικανών». Έβλεπε δηλαδή το Κυπριακό ως πνευματικό θέμα , όχι ως εθνικό ή πολιτικό , και ότι η λύση του θα προέλθει από την μετάνοια του λαού και την προσευχή .


Βλέποντας τον από Ανατολάς κίνδυνο για την Θράκη , μετέβη στην Κομοτηνή για να στηρίξη εκχριστιανισθέντες Μουσουλμάνους . Ήθελε να παραμείνει μαζί τους για ένα διάστημα για να βοηθήσει .

Στα θέματα της πατρίδος δεν ήθελε οι Χριστιανοί να είναι αδιάφοροι . Πολλοί λυπόταν που έβλεπε πνευματικούς ανθρώπους να επιζητούν να βολευθούν οι ίδιοι και να μην ενδιαφέρονται για την πατρίδα . Ο καημός του και η απορία του ήταν πως οι υπεύθυνοι δεν αντιλαμβάνονται που οδηγούμαστε . Ο ίδιος από παλαιά διέβλεπε την σημερινή κατάσταση και ανησυχούσε , αλλά δεν διέσπειρε τις ανησυχίεςτου στον κόσμο. Έλεγε : «Από το κακό που επικρατεί σήμερα θα βγει μεγάλο καλό.»

Λυπόταν για την πνευματική κατάπτωση των πολιτών . Μιλούσε αυστηρά για αυτούς που ψήφιζαν αντιχριστιανικούςνόμους . Λυπήθηκε για την αλλαγή της γλώσσας και είπε : «Η επόμενη γενιά θα φέρει Γερμανούςνα μας μάθουν την γλώσσα μας , και τα παιδιά μας θα μας φτύνουν» . Έγραφε σε επιστολή του : «Αυτοί που κατάργησαν τα Αρχαία πάλι θα τα ξαναφέρουν»
    «Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη «Έλληνας» αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά.

      Είναι κρίμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία....
Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.

      Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Έχει κατορθώσει ο «Διεθνής Σιωνισμός» με τα προγράμματα που κάνει εδώ και 180 χρόνια, να εφαρμόσει σήμερα τα σχέδια του.

    Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι». Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα-και θα το δείτε-ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί.

    Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη».