Blogger Widgets

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Standard & Poor's: "Σε 120 ημέρες η Ελλάδα θα έχει ολική χρεοκοπία"!

Βόμβα από την Κίνα έριξε ο κορυφαίος οίκος αξιολόγησης παγκοσμίως, η Standard & Poor's, κατά της Ελλάδας, προβλέποντας ολική χρεοκοπία μέχρι το τέλος του 2011: "Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία μέχρι το τέλος του 2011" σύμφωνα με το σημαίνον στέλεχος της Standard & Poor's, Ντέιβιντ Μπιρς, σε δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα στο Πεκίνο.


Η ολική χρεοκοπία της χώρα τους επόμενους τέσσερις μήνες θεωρείται απόρροια της πλήρους αδυναμίας της οικονομίας να επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά, του εκτροχιασμού των ελλειμμάτων και της κατάρρευσης της εσωτερικής κατανάλωσης. Ταυτοχρόνως προέβλεψε και έξοδο από το ευρώ.

Φαίνεται ότι η S&P θεωρεί ότι δεν θα γίνει πράξη και το πακέτο των Βρυξελλών, αφού σε διαφορετική περίπτωση, τόσο σύνοτμη χρεοκοπία είναι ανεξήγητη.


Η S&P έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μερική χρεοκοπία, πράγμα που συνέβη, όταν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προωθήσουν το σχέδιο για την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και τώρα επιβεβαιώνεται αυτή η πρόβλεψη τόνισε ο αξιωματούχος της S&P.


Ο Ντ. Μπιρς είχε εκτιμήσει, από τον προηγούμενο μήνα, ότι η ελληνική πτώχευση είναι αναπόφευκτη, όπως και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, αλλά δεν το είχε ρποσδιορίσει χρονικά. Το ότι "βλέπει" ολική χρεοκοπία τους επόμενους τέσσερις μήνες, μπορεί να αποβεί καταστροφικό, αφού η S&P σπάνια διαψεύδεται, μη διστάζοντας να υποβαθμίσει και την οικονομία των ΗΠΑ.


Για την πρόσφατη υποβάθμιση των ΗΠΑ, ο αξιωματούχος του οίκου αξιολόγησης τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα λάθος στην αξιολόγηση», ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες οικονομίες όπως η Κίνα, λέγοντας ότι η γήρανση του πληθυσμού σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά προβλήματα ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέες υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων ανεπτυγμένων οικονομιών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr