Blogger Widgets

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση βόμβα ρώσου διπλωμάτη: Το Κόσσοβο απειλεί την ειρήνη της Ευρώπης και μπορεί να προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.



Δήλωση με εξαιρετικό νόημα για την συνεχιζόμενη γενοκτονία των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου αφού τώρα η Ρωσία δεν έχει Γιέλτσιν…

Για την ένταση των τελευταίων ημερών στο βόρειο Κόσσοβο, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Dmitri Rogozin, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “RussiaToday” (RT), είπε πως η συμμαχία προκαλεί ένα νέο επεισόδιο στην περιοχή.

«Είναι το «λάθος» της σειράς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», είπε χαρακκτηριστικά ο ρώσος διπλωμάτης προσθέτοντας ότι, «οι συνάδελφοι της συμμαχίας δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της ανάμειξης τους σε αυτά τα επεισόδια». Ζήτησε από την ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή να είναι ουδέτερη και να μην βλέπουν σαν υπεύθυνους για τα αιματηρά επεισόδια μόνο τους Σέρβους. Κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ ότι ..


..δεν θέλει να συζητήσει ή να ανακρίνει τα τελευταία περιστατικά και ότι περιορίζονται σε γενικόλογες – ανούσιες ανακοινώσεις.

«Εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθούμε με απάθεια όσα συμβαίνουν, οφείλουμε να προστατεύσουμε τους πολίτες. Μας είπαν ότι χρησιμοποιούν μόνο πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα ενώ οι τραυματίες στα νοσοκομεία είναι από πραγματικά πυρά»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι εννοεί όταν λέει ότι, αυτή η αστάθεια προκαλεί την ασφάλεια της Ευρώπης, είπε ότι, αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι η αρχή ενός νέο παγκόσμιου πόλεμο. «Αν δείτε στο παρελθόν, η ασφάλεια της Ευρώπης απειλούνταν πάντα από την κατάσταση στα Βαλκάνια. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε από τη διαμάχη στα Βαλκάνια. Σήμερα τα Βαλκάνια είναι μία θερμή περιοχή με έντονη δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος, μαστροπείας, εμπορείου ναρκωτικών κ.α. Το Κόσσοβο είναι μια περιοχή που ελέγχεται από αυτά τα κυκλώματα και ταυτόχρονα μία Σέρβικη μειονότητα να καταπιέζεται. Όλα αυτά οι σέρβοι δεν μπορούν να τα ανεχτούν και αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα προκαλέσει νέο κύκλο επεισοδίων που ενδεχομένως να μεταφερθούν αλυσιδωτά σε όλη την Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», κατέληξε στη συνέντευξη του στο RT ο ρώσος διπλωμάτης    



olympia.gr