Blogger Widgets

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Μεσογειακή ένωσις - Βυζάντιο

Πρόσφατα γίναμε θεατές “επαναστάσεων” σε κάποιες χώρες της Β. Αφρικής όπου τα πλήθη αν και “ανοργάνωτα” μπόρεσαν και ξεσηκώθηκαν μυστηριωδώς. Τυνησία, Αίγυπτος με τελευταία την Λιβύη. Ποιά φωνή τους κάλεσε δεν έγινε γνωστό... Γνωρίζουμε ότι οι επαναστάσεις ενίοτε εκδηλώνονται για να εξυπηρετήσουν μυστικότερα ή και μεγαλύτερα συμφέροντα και αυτό το παρατηρούμε να γίνεται συχνά στην σύγχρονη παγκόσμια πολιτική ιστορία.

Ως εκ τούτου στο Αιγαίο παρατηρούμε τη μετατόπιση του διπλωματικού και άλλου ενδιαφέροντος μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας όλο και νοτιότερα, πέριξ του Καστελόριζου, πιο κοντά στις υπό ανακατάταξη βορειο-αφρικανικές περιοχές. Σε αυτή την εξέλιξη ο οιοσδήποτε εύκολα μπορεί να συμπεράνει πως μαζί με τις τοπικές διπλωματικές επιδιώξεις της Τουρκίας, υποκρύπτονται και επιδιώξεις πολύ μεγαλύτερων δυνάμεων. Μάλιστα φτάσαμε και στο σημείο η Μέρκελ, ως Καγκελάριος της Γερμανίας να επισκέπτεται για πρώτη φορά στην ιστορία Γερμανού καγκελάριου, την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται ένα βασικό ερώτημα. Ερώτημα απολύτως φυσιολογικό, εφόσον έχουμε συνηθίσει στη διεθνή πολιτική σκηνή, αυτό που φαίνεται να είναι η αφορμή και σχεδόν ποτέ η αιτία. Η συγκυριακή εκδήλωση των ταραχών και των όποιων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στα παράκτια κράτη της βόρειας Αφρικής αλλά και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις καθώς και οι έντονες μυστικές διπλωματικές επαφές μεταξύ Ελλάδος, Ισραήλ και Τουρκίας με ιδιαίτερη έμφαση στις δύο πρώτες υποδεικνύει κάτι πολύ πιο σχεδιασμένο.


Για πολλά χρόνια, είναι “γνωστό” ένα σχέδιο, που ως ιδέα είναι αποτέλεσμα των ισχυρών μοναδικών κέντρων αποφάσεων του πλανήτη . Το όνομα του σχεδίου, “Ηνωμένες Πολιτείες της Ανατολικής Μεσογείου” ή απλούστερα “μεσογειακή Ένωση” και εμπνευστές του οι κυριότεροι γεωπολιτικοί σχεδιαστές της νέας τάξης πραγμάτων.

Ας διαβάσουμε λοιπόν τα σχέδια των μεγαλύτερων εξ απορρήτων μυστικοσυμβούλων των σημερινών κέντρων αποφάσεων, ας μελετήσουμε τους χάρτες. Μη κάνουμε το λάθος να τους αγνοήσουμε λόγω της απλότητας τους. Ας αναλογιστούμε μόνο και μόνο, με ποιο τρόπο επανασχεδιάσθηκε ο κόσμος μετά τη λήξη του Β Παγκοσμίου πολέμου, όταν κατά τη διάρκεια της Συμφωνίας στη Γιάλτα οι τρείς τότε σημαντικότεροι ηγέτες, οι Ρουζβελντ, Τσωρτσιλ και Σταλιν, σχεδιάζοντας σε πρόχειρα χαρτιά έφτασαν στο σημείο να μοιράζουν την ανθρωπότητα ακόμη και επάνω σε χαρτοπετσέτες. Ο τρόπος παραμένει ο ίδιος, μόνο τα ονόματα άλλαξαν. “Όμπαμα, Μέρκελ, Σαρκοζί”.

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη και την άσχημη έως τραγική κατάσταση που περιήλθε η Ελληνική οικονομία που κάνει ένα κράτος σαν την Ελλάδα πολύ πιο επιρρεπές σε πιέσεις και επανασχεδιασμούς, τότε αρκεί να γράψουμε το γνωστό σλόγκαν: «Τυχαίο; …. », αφήνοντας την απάντηση στον αναγνώστη.


Όλα τα παραπάνω αποτελούν απόσπασμα από ένα ενδιαφέρον άρθρο στο διαδίκτυο για τα αίτια και τους σκοπούς της γεωπολιτικής ανακατάταξης στην Μεσόγειο, γιατί τα καθεστώτα πέφτουν το ένα μετά το άλλο και μια οικονομική κρίση να χτυπά πρωτίστως χώρες της περιοχής.

Το Βυζάντιο επί εποχής
Ιουστινιανού
     Ας γυρίσουμε περίπου 14 αιώνες πίσω στην εποχή του Ιουστινιανού. Τις ημέρες του Ιουστινιανού η Αυτοκρατορία επεκτείνει τα σύνορά της από τους Άγιους τόπους και τα βάθη της Ανατολίας και της Αρμενίας, έως τις Ηράκλειες Στήλες (Γιβραλτάρ), και καθίσταται η κυρίαρχη δύναμη στον Μεσογειακό χώρο. Πέρα από το μεγαλόπνοο σχέδιο της (μερικής έστω) επανάκτησης της Δυτικής Αυτοκρατορίας, για το οποίο χρειάστηκαν περίπου 25 χρόνια, και τις συνεχείς εκστρατείες κατά των Περσών, η περίοδος βασιλείας του Ιουστινιανού περιλαμβάνει πλήθος σημαντικών εξελίξεων. Η κωδικοποίηση των νόμων, η κατασκευή οχυρωματικών έργων σε όλη την επικράτεια (ορατών ακόμα και σήμερα σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου), η ανέγερση δημοσίων οικοδομημάτων με αποκορύφωμα το διαχρονικό μεγαλειώδες μνημείο της Αγίας Σοφίας και κυριότερα ο Ιουστινιανός θεωρούσε τον εαυτό του πρωτίστως ως ορθόδοξο Αυτοκράτορα και επί των ημερών του το βυζάντιο έφτασε στην ακμή του καταλαμβάνοντας γεωγραφικά όλη τη λεκάνη της Μεσογείου. Μια "Μεσογειακή ένωση" της εποχής δηλαδή βασισμένη σε τρία κύρια χαρακτηριστικά

Την Ορθοδοξία

Τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό

και την ελληνική γλώσσα και παιδεία

Τώρα αν γυρίσουμε στο σήμερα αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα μια παγκόσμια προσπάθεια επιβολής μιας νέου τύπου ενώσεως από τους σύγχρονους ηγέτες ( βλέπε Σαρκοζί και τον υπερβάλοντα ζήλο να χτυπήσει πρώτος τη Λιβύη) στη Μεσόγειο. Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα σενάρια κατάργησης του νομίσματος του Ευρώ και αντικατάστασής του από το "Μεσόγειον".

Μια τέτοια ένωση όμως βασισμένη σε μυστικούς και σκοτεινούς σχεδιασμούς, με κύριο συμφέρον τον οικονομικό έλεγχο της περιοχής και χωρίς καμία αναφορά σε θρησκεία γλώσσα και πολιτισμό είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη να αποτύχει σαν το διαφαινόμενο τέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης. Ποιους πραγματικούς σκοπούς εξυπηρετεί ένα κακέκτυπο του βυζαντίου; Ποια είναι η θέση των ανθρώπων σε μια ισοπεδωμένη οικονομική πάλι κοινότητα;

Γιατί η Ελλάδα γονατίζεται από ντόπια και ξένα συμφέροντα χάνωντας εθνική κυριαρχία;

Μήπως δεν θα πρέπει να έχει φωνή η χώρα μας στη διαφαινόμενη ένωση;
Εδώ ακριβώς έρχεται ο ρόλος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Με επιβεβαιωμένους καθημερινά πλεόν τους Αγίους Γέροντες της Ορθοδοξίας Παϊσιο, Πορφύριο και Ιωσήφ, μας έχει δοθεί η διαβεβαίωση ότι άλλα μπορεί να σχεδιάζουν οι άνθρωποι με τη δική τους λογική, άλλα όμως θα πραγματοποιήσει ο Θεός στο τέλος.Μήπως το σχέδιο για τη Μεσογειακή Ένωση αποτύχει παταγωδώς και αντι αυτού προκύψει ένα νέο βυζάντιο, όπως προφητικά ανέφερε ο Γέρων Παϊσιος; Μήπως το ότι όλοι κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος από την Αν. Μεσόγειο αναδεικνύει την αλαζονία τους και την φυσική αυτοκαταστροφή τους;

Ερωτήματα που όπως φαίνονται θα απαντηθούν γρήγορα βάση των ραγδαίων ανακατατάξεων στην περιοχή. Το τότε βυζάντιο παρήκμασε και επήλθε η κατάρρευση σαν αποτέλεσμα της αποστασίας των κατοίκων του. Η σημερινή κοινωνία έχει παρακμάσει προ πολλόυ και πιθανών σε πολύ χειρότερο βαθμό.

Τα γεγονότα που αναμένουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που με τόση φώτιση μας προειδοποίησαν το σύνολο των Αγίων και Προφητών θα είναι η απαρχή για να ξεκινήσει το νέο βυζάντιο για την Ορθοδοξία και τη Ρωμιοσύνη. Θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με Θεϊκό τρόπο ώστε πλεόν ουδείς να αμφιβάλλει ότι όλα προέρχονται ή επιτρέπονται από Εκείνον.
Ποιος θα δημιουργήσει το βυζάντιο; Το Άγιον Όρος πολλά μπορεί να προσφέρει, έλεγε ο Γ. Παϊσιος, μπορει να δημιουργήσει πάλι το βυζάντιο από το οποίο προήλθε. Και πράγματι το Άγιο Όρος αποτελεί πλέον τη νέα κιβωτό, που διαφύλαξε πάνω από χίλια χρόνια Ορθοδοξία ,αρχαιοελληνικό πολιτισμό και γλώσσα. Όπως επί Νώε μετά τον κατακλυσμό η κιβωτός έδωσε όλα τα πλάσματα ξανά, έτσι και τώρα μετά τον επερχόμενο κατακλυσμό έχουμε τη νέα κιβωτό που θα δώσει το νέο βυζάντιο ως την τελευταία ευκαιρία της ανθρωπότητας για σωτηρία.

Εως τότε κρατηθείτε γερά στην πίστη. Το τράνταγμα θα είναι γερό.


Κωστούλας Βασίλης

Πηγές για το άρθρο:
hellasontheweb.org
noiazomai.net
Διδαχές Γ.ΠΑΙΣΊΟΥ