Blogger Widgets

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Εφ. Χουριέτ 29-9-2011
Η Ρωσία στέλνει αεροπλανοφόρο στην Μεσόγειο

Η Ρωσια κατά τους επόμενους μήνες στέλνει στην Μεσόγειο τον Βόρειο Στόλο με επικεφαλής το μοναδικό της αεροπλανοφόρο ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨.

Αξιωματούχος της κεντρικής βάσης του Ρωσικού Στόλου μιλώντας στο πρακτορείο Ιτάρ Ταςανέφερε πως το ¨Ναύρχος Κουζνέτσωφ¨ στις 13 Νοεμβρίου θα βγεί στην θάλασσα του Μπάρεντς. Στη θάλασσα του Μπάρεντς θα μείνιε για μια εβδομάδα και εκεί μαζί με τα 8 Su-33, τα πολλά MiG-29K και τα δύο Ka-27 που θα προσγειωθούνε στο κατάστρωμα του, θα μετάσχουν σε ασκήσεις.

Το ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨ στις 19 Νοεμβρίου θα βγει για ταξίδι τριών μηνών στην Μεσόγειο και στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό.

Με βάση τις δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου στο πρακτορείο Ιτάρ Τας, στο συγκεκριμένο ταξίδι εκτός από το ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨ θα μετάσχουν το υποβρύχιο ¨Ναύαρχος Τσαμπανένκο¨ και μια σειρά από μεταφορικά πλοία.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ως σκοπό της αποστολής των πλοίων την ¨περιπολία και υποστήριξη μάχης¨.

Το Ιτάρ Τας ανακοίνωσε πως δεν είναι ακόμη σαφές ποιά λιμάνια θα επισκεφτούνε τα πλοία. Ο Ρώσος υπεύθυνος ανέφερε πως είναι στην επικαιρότητα η διενέργεια ασκήσεων που θα κάνουν τα πλοία με χώρες της περιοχής.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας το θωρηκτό ¨Σεβερομορσκ¨ του Βόρειου Στόλου στην επιστροφή από τον κόλπο του Άντεν είχε σταματήσει στην Ταρσό της Συρίας

Τελευταία φορά το ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨ είχε βγει στην Μεσόγειο κατά τους χειμερινούς μήνες 2008-2009 και είχε ρίξει άγκυρα σε λιμάνια της Τουρκία και της Συρίας.

tourkikanea.gr