Blogger Widgets

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απολύουν, κόβουν μισθούς & συντάξεις, οδηγούν στην εξαθλίωση το Έθνος

Μέτρα εξόντωσης για εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς και για όλους τους φορολογούμενους, αποφάσισε σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή. Με αυτά τα μέτρα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εργασιακή εφεδρο-απόλυση 30.000 υπαλλήλων, περικοπές συντάξεων και χρονική επέκταση στην επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέχρι το 2014, πρακτικά μπαίνει η ταφόπλακα στην ελληνική οικονομία.

Στάση πληρωμών στο εξωτερικό και αλλαγή νομίσματος, δείχνει να είναι η μόνη λύση, πλέον.

Όπως αποφάσισε η κυβέρνηση Παπανδρέου πριν λίγο:- Σε εργασιακή εφεδρεία θα τεθούν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2011

- Οι κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ θα περικοπούν κατά 20%

- Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η μείωση σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από την ηλικία των 55 ετών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται μείωση 40% για το τμήμα της σύνταξης που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ και μέχρι οι συνταξιούχοι να φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών

- Η εξίσωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης αναβάλλεται για το επόμενο έτος

- Το αφορολόγητο όριο μειώνεται στις 5.000 ευρώ, ενώ διατυπώθηκε πρόταση για μείωση στις 6.000 ευρώ

- Το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβλήθηκε φέτος, θα εισπράττεται με χρονικό ορίζοντα το 2014

- Το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο στο Δημόσιο θα είναι ενιαίο για το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων

- Επισπεύδονται οι αποκρατικοποιήσεις και η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ηλίας Μόσιαλος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:



Επειδή οι έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν μια σαφή εικόνα για μια σειρά από θέματα που γίνονται αντικείμενα ανεξέλεγκτης φημολογίας, η Κυβέρνηση ανακοινώνει ήδη από σήμερα το σαφές πλαίσιο των κρίσιμων αποφάσεων:

Α) Το αφορολόγητο όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης.

Β) Το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο θα είναι πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της.

Γ) Δεν επέρχεται καμία μείωση στις συντάξεις ύψους μέχρι 1.200 ευρώ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα περικοπεί το 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη του συστήματος.

Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Δ) Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό. Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Ε) Η Κυβερνητική επιτροπή έλαβε επίσης μια σειρά αποφάσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων , του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

ΣΤ) Το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν την κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή της χώρας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr