Blogger Widgets

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ


Mείζον ζήτημα προκύπτει από τη ”βόμβα” που έσκασε στη Λευκωσία, ως προς τις προθέσεις της Αθήνας για εμπλοκή της στα του φυσικού αερίου, κατόπιν κυπριακής πρότασης.
Σύμφωνα με έγκυρες – όπως εκτιμούμε – πληροφορίες, η προσφορά που έγινε ανεπίσημα από τη Λευκωσία πριν λίγες ημέρες ήταν πολύ συγκεκριμένη και αφορούσε ελλαδική εμπλοκή και εκμετάλλευση στο οικόπεδο 1.
Παρά τη σοβαρή προοπτική για αποκόμιση οικονομικών και βεβαίως γεωστρατηγικών οφελών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε την κυπριακή προσφορά…




Εάν αληθεύει αυτό και έχουμε ουσιαστικά παραίτηση της Αθήνας από μια παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο, έχουμε το δικαίωμα να μιλούμε για εθνικά απαράδεκτη πολιτική.
Την ώρα που ο ελληνικός λαός στην κυριολεξία πένεται, την ώρα που η Ελλάδα περνά την βαρύτερη κρίση στην ιστορία της, η κυβέρνηση υποθηκεύει την κυριαρχία, τα πιθανά οφέλη, εν τέλει και την αξιοπρέπειά της, αρνούμενη να δεχθεί το κυπριακό ”δώρο”, αρνούμενη να αναλάβει η χώρα μας την εκμετάλλευση ενός από τα θαλάσσια οικόπεδα της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Είναι προφανές πως η ελλαδική ακηδία συνδέεται με την φοβία της κυβέρνησης απέναντι στο τουρκικό θηρίο που βρυχάται. Ταυτόχρονα είναι εθνικά παρήγορο, αλλά συνάμα μελαγχολικό, για να μην πούμε τραγικό, η Αθήνα να αρνείται να ακολουθήσει τη Λευκωσία σε ρεαλιστικές ατραπούς παραγωγής ουσιαστικού αποτελέσματος, παραδομένη στην απραξία και εγκλωβισμένη στα αδιέξοδά της.