Blogger Widgets

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απειλές Eρντογάν " στέλνουμε το Σισμίκ στην Κύπρο. Οι φρεγάτες μας είναι εκεί"


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
onalert.gr
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του με τον Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με τους τούρκους δημοσιογράφους και επιτέθηκε και πάλι στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ. Ο τούρκος πρωθυπουργός τις υποθαλάσσιες έρευνες που ξεκίνησαν τις χαρακτήρισε ως «τρέλα».

« Υπάρχει το θέμα της «τρέλας» των υποθαλάσσιων ερευνών που ξεκίνησαν το Ισραήλ και οι ελληνοκύπριοι.Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το σαμποτάρισμα των συνομιλιών της Βόρειας Κύπρου και με τη Νότια Κύπρο. Επίσης είναι ένα βήμα σαμποταρίσματος της συνόδου συνεργασίας με την Ελλάδα.» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι και οι τουρκοκύριοι έχουν δικαιώματα στον πλούτο της Κύπρου και δήλωσε χαρακτηριστικά « Η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη θα υποστηρίξει αυτά τα δικαιώματα. Με μια συμφωνία που θα κάνουμε σύντομα μεταξύ μας ακόμα κι απόψε ή αύριο κι εμείς θα ξεκινήσουμε έρευνες. Αυτή τη στιγμή ήδη στην περιοχή κυκλοφορούν φρεγάτες μας. Ηδη γίνονται ετοιμασίες για να ξεκινήσουν οι έρευνες και το σκάφος «σεισμικών ερευνών»(sismik) θα σταλεί στην περιοχή.