Blogger Widgets

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

FTD: "Η Ελλάδα χρεοκοπεί στις 15 Οκτωβρίου"! - "Δεν δίνεται η 6η δόση"


Σε άμεση χρεοκοπία θα οδηγηθεί η Ελλάδα στις 15 Οκτωβρίου αναφέρει το σημερινό φύλλο των «Financial Times Deutschland». Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στη Γερμανία συζητείται το ενδεχόμενο η τρόικα, μετά την έγκριση των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων του EFSF, να αρνηθεί τη χορήγηση της νέας δόσης προς την Ελλάδα και η χώρα να οδηγηθεί στην αδυναμία πληρωμών!

Κατ'αυτό τον τρόπο να επιτευχθεί αναγκαστικό "κούρεμα" κατά 50-60%, δηλαδή κανονική πτώχευση, αλλά υποτίθεται ελεγχόμενη. Και λέμε¨"υποτίθεται" γιατί θα ρέπει να υπάρξει εγγύηση του ύπολοιπου 40-50% από την ΕΚΤ μέσω του EFSF. Το οποίο όμως δεν έχει κονδύλια αυτή την στιγμή.

Όπως αναφέρει το δημοσιευμα, την Πέμπτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, μιλώντας ενώπιον της Bundestag, είπε ότι η απόφαση για την επόμενη στην Ελλάδα θα ληφθεί στις 13 Οκτωβρίου, μετά δηλαδή από την έγκριση του διευρυμένου EFSF από τα κοινοβούλια των 17 χωρών του Ευρώ, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι η τρόϊκα θα εγκρίνει την αποδέσμευση της τρίτης δόσης.

Αν αληθεύει το δημοσίευμα, τότε κινούμαστε "επί ξηρού ακμής" και τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ πιο γρήγορα απ'ότι αναμένουν οι πάντες: Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι σημαίνει "κούρεμα" κατά 50 ή 60% όταν το προηγούμενο "κούρεμα" του 22% (σε θεωρητική βάση αφού αφορούσε κυρίως τους τόκους και την επιμήκυνση πληρωμής τους), ακόμα δεν έχει προχωρήσει. Με απλά λόγια: Θα εγγυηθούν την ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας; Μπορούν; Ή θα κλείσουν τις κάνουλες οπότε αναγκαστικά η χώρα θα οδεύσει προς νέο νόμισμα;

Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει εικόνα διάλυσης και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία. Ο ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος περιορίζεται με ύφος στρατηγού να ανακοινώνει μέτρα που δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ, απλά γιατί οι περισσότεροι πολίτες αρνούνται να υπακούσουν, ο Γ.Παπανδρέου παρά τις δημόσιες εμφανίσεις του "έχει παραδώσει τα όπλα" και με απλά λόγα, αναζητείται ηγέτης ή κυβερνητικό σχήμα συγκυβέρνησης να μοιραστεί το βάρος που έχει σθνλιίψει τον νυν κυβερνητικό οργανισμό...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr