Blogger Widgets

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ερντογάν: H Άγκυρα ξεκινά άμεσα γεωτρήσεις


H Άγκυρα θα ξεκινήσει τις υπεράκτιες γεωτρήσεις για φυσικό αέριο «πολύ σύντομα», ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Θα ξεκινήσουμε εντός της αποκλειστικής οικονομικής μας ζώνης πολύ σύντομα, πιθανώς μέσα στην εβδομάδα», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι έρευνες της Τουρκίας στη Μεσόγειο θα γίνουν σε συνεργασία με Νορβηγική εταιρεία, με τη συνοδεία του τουρκικού στόλου, αφού υπογραφεί η «συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας», μεταξύ της Τουρκίας και των κατεχόμενων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ.

Ο υπουργός μάλιστα υπονόησε ότι η Άγκυρα θα θέσει θέμα θαλάσσιου καθεστώτος της Κύπρου, τονίζοντας ότι η Τουρκία «ξεκινά εργασία για τα ανοιχτά της Κύπρου, αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο».

Μιλώντας σε διπλωματικούς συντάκτες στην Άγκυρα, ο κ. Γιλντίζ είπε ότι «ανάλογα με τις εξελίξεις, είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη συμφωνία περί υφαλοκρηπίδας», σημειώνοντας ότι είναι ήδη έτοιμο το κείμενο της συμφωνίας.

Ο κ. Γιλντίζ είπε πως αρχικά η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας (ΤPΑΟ) θα πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με Νορβηγική εταιρεία, σεισμικές έρευνες και στη συνέχεια θα εγκατασταθούν οι πλατφόρμες.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr