Blogger Widgets

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Φάκελος « Barbarosa » ! Το χιλιάρμενο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού συγκεντρώνεται ήδη στην Κυπριακή ΑΟΖ, και τι μέλλει γενέσθαι;Από το ksipnistere.blogspot.com

Πάνε φυρί – φυρί για καυγά… Εδώ, Τουρκική φρεγάτα «σε αβλαβή διέλευση» ανοιχτά τού Σουνίου !

Τά περασμένα χρόνια, κάθε φορά πού οί Φιλισταίοι της Ανατολικής Μεσογείου, τουτέστιν οί γνωστοί σε όλους μας Τούρκοι, άρχιζαν τις αψιμαχίες μαζί μας, ο απλός λαός συνεδύαζε τις όποιες υποτιθέμενες εξελίξεις με «το πάρσιμο της Πόλης…», με το εξακόντισμα της Τουρκιάς «μέχρι την κόκκινη Μηλιά…», και με το....
οφειλόμενο ξεπλήρωμα πού πρέπει επιτέλους να πάθουν για όσες μεγάλες σφαγές και καταστροφές μας έχουν κάνει εδώ και 500 τόσα χρόνια !

Τόσο σ΄ εμάς «τους άπιστους Γκιαούρηδες…», όσο και στους Αρμένιους, στους Πόντιους, και τελευταίως στους Κούρδους, αλλά και στους άλλους οσονούπω γειτονικούς λαούς…


Γενοκτονίες και σφαγές φρικιαστικές, αναίτιες και ανείπωτες, και μάλιστα χωρίς αυτή, η Τουρκιά πού λέγαμε, να έχει ξεπληρώσει έστω και κάποιο ελάχιστο τίμημα γι΄ αυτά τα «κατορθώματά» της γιατί πρέπον είναι «και τα θηρία κάποτε να πληρώνουν» είτε με την ζωή τους, ή είτε με το τομάρι τους…


Η Τουρκία λοιπόν, πλήν κάποιων μεγάλων σεισμών και καταστροφών «εκ του Θεού και εξ΄ ουρανού παραχωρηθέντων», δεν έχει πληρώσει ποτέ της καί τίποτα !

Γι΄ αυτό και λέμε τώρα, ότι μάλλον πλησιάζει ο «καιρός της» για εκπλήρωση εκείνων των προφητειών πού μιλούν γι΄ αυτήν, μια «και τα κόλυβα τά έχει στο ζωνάρι της…» όπως χαρακτηριστικά έλεγε παλαιότερα ο γνωστός χαρισματούχος Άγιος γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης μιλώντα για το τέλος και την διάλυση της Τουρκίας…

«…Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο . Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια . Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του ...

Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την Τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα .

Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των Σταυροφόρων ) το ΝΑΤΟ , για να τη σώσουν , τότε εκεί θα γίνει , η μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν ...

Η Κύπρος θα δεχτεί ράπισμα από τους Τούρκους (γιατί τώρα είναι ανέγγιχτη), αλλά θα είναι προσωρινό.

Η Τουρκία θα σβήσει , αλλά δεν θα υπάρχει ούτε μια σελίδα στην Παγκόσμια ιστορία που να φέρνει στη μνήμη ότι υπήρξε αυτή η καταραμένη φυλή ...

Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες .

Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό . Η λέξη «Έλληνας » αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων . Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες , είμεθα Ρωμαίοι , είμεθα Βυζαντινοί , είμεθα Θεανθρωπιστές . Ανεβήκαμε πιο ψηλά .

Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες.

Κλαίω την Ελλάδα . Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα .
Η Ελλάδα για να σωθεί , πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται , να πάνε εξορία .

Να φύγουν , γιατί παρόντες μολύνουν ...

Σήμερα πουλήθηκαν όλα .

Έχει κατορθώσει ο «Διεθνής Σιωνισμός » με τα προγράμματα που κάνει εδώ και 180 χρόνια , να εφαρμόσει σήμερα τα σχέδια του...

Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς , θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας.

Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία , εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι , να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».

Πηγή: «Λόγοι χάριτος και Σοφίας» ( τού π. Παϊσίου )

==========================

Και εκείνες μέν οί προσδοκίες του λαού, οί αναδυόμενες από την λήθη αλλά και από την εθνική απαίτηση «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών», μετά από κάποιες φραστικές αψιμαχίες και αεροπορικές εμπλοκές τελικά ακινδύνως εξομαλύνονταν, αλλά αυτές οί σημερινές και επαπειλούμενες, δείχνουν ότι μάλλον «έφθασε η ώρα…» για ένα μπλάκ άουτ στην Μεσόγειο μετά την εξαφάνιση του Καντάφι, του Μουμπάρακ, της Υεμένης, της Τυνησίας, άντε και της Συρίας…

Γιατί όσο τά «γύρω οικόπεδα» από την Τουρκία ξεκαθαρίζονται, τόσο ο κίνδυνος καθήλωσης, «κοντέματος και στενέματος…» της Τουρκίας αυξάνει, μια και ο γιγαντισμός της δεν είναι καθόλου ευάρεστος στό Ισραήλ και στίς ΗΠΑ, παρά τις όποιες παλιές τους, υποτιθέμενες, φιλίες…

«Μαζεύονται πολεμικά στην Μεσόγειο» γράφουν ακροθιγώς και με μικρά γράμματα τις τελευταίες ημέρες οί εφημερίδες, αλλά ποιός τα προσέχει αυτά σήμερα, όταν ο μέσος Έλληνας πολιορκείται και ασχολείται με τα νέα κάθε τόσο οικονομικά μέτρα πού εφαρμόζουν στις πλάτες μας οί «σωτήρες» μας…`

Ένα άρθρο όμως πού βρήκαμε στην «Κ» μας βάζει σε σκέψεις ότι πράγματι κάτι πάει να γίνει «εκεί κάτω», κι΄ ότι τα πράγματα δεν θάναι τόσο απλά όπως παλαιότερα…

Κάτι πολύ σοβαρό κυοφορείται και ο τοκετός θάναι εξαιρετικά επώδυνος και για όλους τους γύρω λαούς…

ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ…

" H υπερσυγκέντρωση πλωτών και εναέριων στρατιωτικών μέσων ανοιχτά της Κύπρου..."

Το έντονο διεθνές ενδιαφέρον για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο από την έναρξη της γεώτρησης για φυσικό αέριο στην Κύπρο, αντικατοπτρίζεται στην υπερσυγκέντρωση πλωτών και εναέριων στρατιωτικών μέσων στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία φαίνεται ότι αναπροσαρμόζει ριζικά τον προσανατολισμό της, όσον αφορά την ανάπτυξη του στόλου του πολεμικού ναυτικού της.

Το σχέδιο «Μπαρμπαρόσα», το οποίο έχουν θέσει σε εφαρμογή οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έρχεται να ενσαρκώσει τις πρόσφατες αναφορές του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι τα συμφέροντα της Τουρκίας στις θάλασσες δεν περιορίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά επεκτείνονται «από τη Διώρυγα του Σουέζ, μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.

Η Τουρκία περιστοιχίζεται στις τρεις πλευρές της από θάλασσα και θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα οικονομικά συμφέροντα και την ασφάλειά της».

Οπως αναφέρουν στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές, η έναρξη των γεωτρήσεων, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής έχουν συγκεντρώσει στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη σε πλωτά και εναέρια μέσα από το 1974 και μετά.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η τόσο έντονη κινητικότητα καταδεικνύει και την αποφασιστικότητα του διεθνούς παράγοντα να παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις, αλλά και να παρέμβει σε ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης.

Εμφανή την παρουσία τους από την πρώτη στιγμή των γεωτρήσεων έχουν κάνει στην περιοχή οι ΗΠΑ, με το πολεμικό πλοίο «Monterey».

Μάλιστα, τα αμερικανικά πλοία που προσεγγίζουν την Κύπρο είναι, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, από τα πλέον σύγχρονα.

Συνεχείς διελεύσεις πραγματοποιούν και άλλα αμερικανικά πλοία που βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο, με επίσημη αποστολή τη Λιβύη.

Με διακριτική παρουσία, φροντίζοντας όμως να καταγραφεί το στίγμα τους, κοντά στην Κύπρο διέρχονται συχνά ένα ρωσικό πλοίο, με ανεπτυγμένα συστήματα κάλυψης του ίχνους του, ενώ καταγράφεται, επίσης, γερμανική και βρετανική παρουσία.

Αυξημένες περιπολίες στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ πραγματοποιούν ισραηλινά πολεμικά πλοία, εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, ενώ ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν εναέριες περιπολίες.

Την ίδια στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή πλέουν τα σκάφη που συμμετέχουν στη νατοϊκή επιχείρηση UNIFIL, στη θαλάσσια περιοχή του Λιβάνου, καθώς και πλοία της επιχείρησης Active Εndeavour για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου όπλων και εκρηκτικών, ανάμεσά τους και η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Τουρκία έχει στείλει τρία πολεμικά πλοία, που τις τελευταίες ημέρες είναι ελλιμενισμένα στην Αμμόχωστο, όπου έχει καταπλεύσει και το ερευνητικό πλοίο «Πίρι Ρέις».

Το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος «BergeSurveyor», το οποίο έχει μισθώσει η Αγκυρα, κινείται δυτικά της Κύπρου.
Μέχρι τον Ινδικό

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η απόφαση της Τουρκίας να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο «Μπαρμπαρόσα», δείχνει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προσανατολίζονται σε ενίσχυση της παρουσίας της Τουρκίας στις θάλασσες.

Από την ανάπτυξη των δυνάμεων που προβλέπει το σχέδιο, καθίσταται εμφανές ότι η Τουρκία θα επιδιώξει να έχει διαρκή και ενισχυμένη στρατιωτική παρουσία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και στο Σουέζ, στον Περσικό Κόλπο, μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό, με διαρκείς περιπολίες πολεμικών πλοίων.

Προκειμένου να καταγράψει παρουσία στις περιοχές αυτές και να υποδηλώσει το ενδιαφέρον της, το τελευταίο τρίμηνο στολίσκος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αφού πέρασε το Σουέζ, επισκέφθηκε λιμάνια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Πακιστάν, την Ινδία, την Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία.


Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι παρά τους λεονταρισμούς της, η Αγκυρα δεν πρόκειται να εμποδίσει τη γεώτρηση στο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ, που πραγματοποιεί η αμερικανική εταιρεία Noble Energy. Ο Ερντογάν πήρε το μήνυμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει το γήπεδο.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η Τουρκία προτίθεται να δημιουργήσει τετελεσμένο στην κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα όχι στο τμήμα της που αντιστοιχεί στο τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος, αλλά στο τμήμα που αντιστοιχεί στο ελεύθερο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας...

Ενα πρώτο τετελεσμένο είναι οι έρευνες που πραγματοποίησε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις σ’ αυτή τη θαλάσσια περιοχή. Μπορεί αυτό το σκάφος να μην έχει τεχνολογική δυνατότητα για σοβαρές σεισμικές έρευνες, αλλά στο πολιτικό επίπεδο δημιουργεί προηγούμενο.

Το σημαντικό το είπε ο υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Οζγκιουργκιόν. Τις προηγούμενες ημέρες δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι ναι μεν δεν θα εμποδίσουν την πραγματοποιούμενη γεώτρηση, αλλά, εάν βρεθούν κοιτάσματα, θα πραγματοποιήσουν δική τους γεώτρηση στην ίδια περιοχή! Ας σημειωθεί ότι με το ίδιο πνεύμα έχουν μιλήσει και Τούρκοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, εάν οι σεισμικές έρευνες είναι ενθαρρυντικές, οι Τούρκοι προσανατολίζονται να τρυπήσουν δυτικά της Πάφου εκεί όπου –με βάση την αρχή της μέσης γραμμής– εφάπτεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ με την κυπριακή.

Τα δύο νορβηγικά ερευνητικά σκάφη που πραγματοποιούν σεισμικές έρευνες για λογαριασμό της Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελορίζου και Κύπρου, έχουν εντολή να ερευνήσουν ειδικά εκείνα τα σημεία.


Εάν οι σεισμικές έρευνες είναι μία πρόκληση που μπορεί η Λευκωσία να αντιμετωπίσει με καταγγελία, τα πράγματα θα αλλάξουν εάν οι Τούρκοι επιχειρήσουν γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι ίδιοι δεν έχουν την αναγκαία τεχνολογία και είναι δύσκολο να βρεθεί διεθνής πετρελαϊκή εταιρεία, η οποία να συμπράξει σε μία τόσο χοντρή παρανομία.

Επειδή, όμως, τίποτα δεν μπορεί να αποκλεισθεί, η Λευκωσία ανησυχεί και γι’ αυτό –σύμφωνα με έγκυρες πηγές– πιέζει την Αθήνα να υπογράψουν συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Ας σημειωθεί ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου. Μια ματιά στον χάρτη το δείχνει...

http://news.kathimerini.gr/

http://patrablog.blogspot.com