Blogger Widgets

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΝΑΤΟ: Ανησυχία για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο


Διμερές πρόβλημα μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ είναι η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τον γγ του ΝΑΤΟ 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος είπε πως η ένταση προκαλεί ανησυχίες στη Συμμαχία.Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", ο κ.Ρασμούσεν ρωτήθηκε εάν πρόκειται να επέμβει το ΝΑΤΟ σε περίπτωση σύγκρουσης, αφού η Τουρκία είναι μέλος της συμμαχίας και το Ισραήλ παρτενέρ.

"Μας ανησυχεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο", είπε ο γγ του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε: "Το ΝΑΤΟ δεν θα επέμβει στην κατάσταση αυτή. Θεωρούμε ότι το θέμα είναι διμερές πρόβλημα μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ. Όλες οι πλευρές πρέπει να εργαστούν για την αποκλιμάκωση της έντασης, με ειρηνικές μεθόδους. Το Ισραήλ είναι παρτενέρ μας και η Τουρκία σύμμαχός μας, σε θέση κλειδί. Το συμφέρον της Συμμαχίας ορίζει την επίλυση του προβλήματος, το συντομότερο δυνατό".

Σχετικά με τη δήλωση Ρασμούσεν, ρωτήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να πει ότι "πρόκειται για ένα θέμα μεταξύ αφενός της Τουρκίας και αφετέρου του Ισραήλ και της Νότιας Κύπρου" και υποστήριξε ότι "η διαδικασία αυτή σαμποτάρει τις συνομιλίες". Τόνισε μάλιστα, ότι "το γεγονός ότι συνεργάζονται με το Ισραήλ σαμποτάρει διπλά τη διαδικασία"
http://www.real.gr