Blogger Widgets

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου πιέζει να τον ρίξουν οι βουλευτές του

Ώρα να πηγαίνω
"Ο Παπανδρέου πέταξε τη πετσέτα…" γράφει ο Bloomberg!
Αυτή η σπασμωδική και απολύτως μη φυσιολογική απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να ανακοινώσει πως προτίθεται να ζητήσει δημοψήφισμα, στην ουσία είναι μία ευθεία απειλή προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ λέει πως «αν δεν με ρίξετε, τότε θα ρίξω την χώρα στον γκρεμό χωρίς δεύτερη κουβέντα»…

Και η λύση, για να μην υπάρξει ΑΜΕΣΗ και επίσημη πτώχευση, είναι να πέσει η κυβέρνηση του τραγικού Παπανδρέου, ο οποίος προφανώς ψάχνει εναγωνίως την πόρτα της εξόδου.

Ταυτόχρονα, κι επειδή ουσιαστικά ακυρώνει την πρόσφατη (κάκιστη) απόφαση των Ευρωπαίων, πιέζει τα CDS για πληρωμή… και ίσως πρέπει να σκεφτούμε πλέον πολύ σοβαρά την σχέση Παπανδρέου και CDS, αφού η μέχρι τώρα πολιτική του εξυπηρετούσε την άνοδο των ασφαλίστρων των Ελληνικών ομολόγων, ενώ τώρα εξυπηρετεί την… άμεση πληρωμή τους!

Οι εξελίξεις, πάντως, ρίχνουν πλέον το βάρος και την ευθύνη για μη πτώχευση της χώρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ζώντας μέσα σε έναν τραγέλαφο, καλούνται σήμερα να ρίξουν την κυβέρνηση για να μην πτωχεύσει η χώρα, ενώ μέχρι χθες την στήριζαν για τον ίδιο ακριβώς λόγο…

Όπως και να έχει, το μόνο βέβαιο είναι πως το πέρασμα Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, πέρα από πρωτοφανή πολιτική ανεπάρκεια και οικονομική καταστροφή, δεν μας άφησε να… βαρεθούμε! Ο άνθρωπος αυτός έκρυβε πολλές εκπλήξεις για τους Έλληνες. Ευελπιστούμε, πάντως, αυτή να είναι και η τελευταία κακή έκπληξη που έκρυβε για την «πατρίδα» του.


Κωνσταντίνοςkostasxan.blogspot.com

ΥΓ: Στο δελτίο του βρετανικού σταθμού, οι δημοσιογράφοι του BBC χαρακτήρισαν το δημοψήφισμα της Ελλαδας σαν τη γαλοπουλα που την ρωτάνε αν θέλει να ψηθει τα Χριστούγεννα!