Blogger Widgets

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η ΥΠΕΞ της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή : "Η πολιτική Νταβούτογλου,ήταν μια φούσκα που έσκασε"!



“Η πολιτική Νταβούτογλου,ήταν μια “φούσκα” η οποία έσκασε”! Η ΥΠΕΞ της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή δεν μασάει τα λόγια της. Σε συνέντευξή της στον Φιλελεύθερο “σημειώνει πως στις επαφές που είχε με ξένους ομολόγους της και άλλους αξιωματούχους γίνεται πλέον αντιληπτό ότι το περιβόητο δόγμα Νταβούτογλου «περί μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» δεν ήταν τίποτε άλλο από μια «φούσκα» που έχει ήδη σπάσει αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας.


«Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός διεθνώς για αυτή την αποκάλυψη και είμαι βέβαιη ότι αυτό θα συζητηθεί ευρέως τους προσεχείς μήνες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», ανέφερε η κ. Κοζάκου-Μαρκουλλή. 

«Η Τουρκία», συνέχισε, «προχωρεί ακάθεκτη με τους σχεδιασμούς της κωφεύοντας προς το παρόν στα ηχηρά μηνύματα που λαμβάνει όλο αυτό το διάστημα. Όμως και στη διεθνή πολιτική, παρόλα τα συγκρουόμενα συμφέροντα, υπάρχουν όρια και κόκκινες γραμμές που, αν ξεπεραστούν, τότε υπάρχουν συνέπειες».

Η υπουργός Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι «οι πρόνοιες της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας δεν χωρούν θέματα επιδιαιτησιών και άλλων διαδικασιών παρά μόνο των διαδικασιών επίλυσης διαφορών που προβλέπονται στην ίδια τη Σύμβαση και αφορούν βέβαια αποκλειστικά και μόνο τα συμβαλλόμενα μέρη», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «η Τουρκία όχι μόνο δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση αλλά αποτελεί και πολέμιό της, ενεργώντας πάντοτε εκτός του θεσμικού πλαισίου της Σύμβασης».

Για τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ, η Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή δηλώνει ότι «έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία τρία χρόνια», προσθέτοντας ότι η επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες θα αποτελέσει μια ακόμα ευκαιρία αναβάθμισης των σχέσεων των δύο χωρών.




onalert.gr