Blogger Widgets

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Νέο ανίερο σόου από Σηφουνάκη! Σκληρή επιστολή προς τον πρόεδρο την Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απέστειλε η Ιερά Σύνοδος, κάνοντας έκκληση για την Ελλάδα και τονίζοντας τα δεινά που περνούν οι Ελληνες


Την ανίερη επίθεσή του στην Εκκλησία συνεχίζει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, που τα βάζει με τους ιερωμένους καταλογίζοντάς τους ότι «συχνά λαμβάνουν δύο μισθούς από το Δημόσιο, θέλουν να μη φορολογούνται και να πολιτεύονται».



Ο ίδιος ζητεί οι ιερείς να πληρώνονται από την Εκκλησία, ενώ αποφεύγει να απαντήσει στο αν είναι άθεος ή όχι και τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας.

«Από το 2000, μερίδα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας επιχείρησε να καταστήσει τον άμβωνα εκλογικό μπαλκόνι» υποστηρίζει (με συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία») και κάνει λόγο για «ακροδεξιά φαντάσματα» που επανεμφανίστηκαν δήθεν με την έλευση της κρίσης «για να εκμεταλλευτούν την ανασφάλεια του κόσμου με εύκολο λαϊκισμό». Σημειώνοντας πως πουθενά στον κόσμο οι ιερωμένοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ζητεί από την Εκκλησία να επωμισθεί τις υποχρεώσεις της Πολιτείας.

Το κωμικοτραγικό είναι ότι ο κ. Σηφουνάκης υποστηρίζει ότι ουδέποτε είχε κόντρα με την Εκκλησία, τονίζοντας μάλιστα ότι τιμά την ηγεσία της και τους πιστούς -προφανώς επειδή ψηφίζουν-, αλλά όχι και «ορισμένους αμετροεπείς και λαοπλάνους, που χρησιμοποιούν τις εκκλησίες για πολιτική δραστηριότητα»...

Σημειώνει μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία «βεντέτα», αλλά ότι ο ίδιος αντιτάχθηκε σε δύσκολα χρόνια, όταν επιχειρήθηκε «φονταμενταλιστικό προνουντσιαμέντο» από την τότε «ακροδεξιά ηγεσία», όπως λέει, εναντίον των θεσμών· των θεσμών που οι ίδιοι καταπατούν με ευκολία, πάντως, καταστρατηγώντας ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, όταν δεν τους βολεύουν οι διατάξεις του... Ερωτηθείς πάντως αν είναι άθεος, ο ίδιος αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας, σημειώνοντας πως «αυτό διακινούσε φοβιστικά η προηγούμενη ηγεσία της Εκκλησίας» εν είδει αντιλόγου στα επιχειρήματα γύρω από το ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να πολιτεύεται. «Αντισταθήκαμε στην αναρμόδια “εισπήδηση”» λέει, αναδεικνύοντας εκ νέου το άσβηστο μένος του για τον μακαριστό Χριστόδουλο, για τον οποίο υποστηρίζει ότι «ήθελε να δακτυλοδείξει τον γκιαούρη, τον γραικύλο», όπως, κατά τον ίδιο, αποκαλούσαν όσους αντιτάχθηκαν στον «συνταγματικό εκτροχιασμό»...


Αρχιεπίσκοπος προς Μπαρόζο: Όχι στον διασυρμό των Ελλήνων



Σκληρή επιστολή προς τον πρόεδρο την Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απέστειλε η Ιερά Σύνοδος, κάνοντας έκκληση για την Ελλάδα και τονίζοντας τα δεινά που περνούν οι Ελληνες. Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο αρχιγραμματέας, επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, τονίζεται ότι αιτίες της κρίσης είναι, μεταξύ άλλων, η διάβρωση της οικογένειας, ο καταναλωτισμός, η απομόνωση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, η εισοδηματική ανισότητα και εν τέλει η δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς ηθικούς κανόνες.



Οπως επισημαίνεται, ο ελληνικός λαός είναι ένας υπερήφανος λαός που συνέβαλε τα μέγιστα στην ευρωπαϊκή πορεία. Σήμερα θυσιάζεται, αμφισβητείται η Ιστορία του και οι εταίροι επιφυλάσσονται έναντι της Ελλάδος και του ίδιου του ελληνικού λαού. «Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι ο υπέροχος ελληνικός λαός, που προσέφερε τον πολιτισμό του στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, σήμερα θα διασύρεται παγκοσμίως» διερωτάται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.



«Η Εκκλησία μας δεν μπορεί να ανεχθεί καμία είδους πτώχευση, πρωτίστως όμως δεν συγχωρεί την πτώχευση των αξιών, δεν μπορεί να αποδεχθεί καμία είδους χρεοκοπία, πρωτίστως όμως δεν μπορεί να εθελοτυφλεί στη χρεοκοπία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» τονίζει η επιστολή. «Ο άνθρωπος, ο Ευρωπαίος πολίτης, δεν μπορεί να εκλαμβάνεται από τους διαχειριστές της οικονομικής κρίσης ως ένας λογιστικός αριθμός» σημειώνει και καταλήγει με την προτροπή η κρίση να αποτελέσει την απαρχή για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη Ευρώπη.




dimokratianews.gr
Νεκταρία Σταμούλη