Blogger Widgets

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Τους ρήμαξαν! - Οκτώ διαφορετικούς στόχους κτύπησε το ΡΚΚ (upd)Την πιο αιματηρή συνδυασμένη επιχείρηση των τελευταίων 12 ετών πραγματοποίησε το PKK, κατά δύο περιοχών, χθες μετά τα μεσάνυχτα (01.00), χτυπώντας ανελέητα τις κωμοπόλεις Cukurka και Yukcekova της επαρχίας Hakkari, όπου έπληξαν συνολικά ... οκτώ στόχους!

Συγκεκριμένα από την 01.00 τη νύκτα σήμερα και μέχρι λίγο πριν το ξημέρωμα σφυροκόπησαν ανελέητα με ρουκέτες RPG-7, IDS και χειροβομβίδες την περίμετρο και τα στρατόπεδα της περιοχής. Οι στόχοι που επλήγησαν είναι οι:

• Διοίκηση 2ου Μηχανομεταφερόμενου Λόχου (2. Motorize Bölük Komutanlığı)
• Τμήματα Διεύθυνσης Ασφάλειας Τσουκούρτζα (Çukurca Emniyet birimleri)
• Οικίες αστυνομικών Ασφάλειας Τσουκούρτζα (Çukurca Emniyet lojmanları)
• Τάγμα Στρατοχωροφυλακής Τσουκούρτζα (Çukurca Jandarma Tabur Komutanlığı)
• Λόχος Εσωτερικής Ασφγάλειας Τουκούρτζα (Çukurca Asayiş Bölük Komutanlığı)
• Συνοριακή Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Γκαζίτεπε (Gazitepe Jandarma Sınır Komutanlığı)
• Συνοριακά Φυλάκια Μαρκάντι (Barkandi) και Κεκλίκτεπε (Keklikkaya)

Όπως έχει ήδη αναφέρει το defencenet.gr (βλ. είδηση α' σελίδας, 10.14), εξαιτίας των τραγικών γεγονότων, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν ανέβαλε το ταξίδι του στο Καζακστάν, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Α. Νταβούτογλου ανέβαλε το δικό του προγραμματισμένο ταξίδι στη Σερβία.

Συνολικά 200 μαχητές του PKK επετέθησαν σε εγκαταστάσεις της Στρατοχωροφυλακής και της Αστυνομίας στο κέντρο των δύο αυτών κωμοπόλεων ταυτοχρόνως. Εντυπωσιάζει το γεγονός πως μια τόσο μεγάλη δύναμη κατάφερε να κινηθεί ανενόχλητη επί ημέρες σε υποτιθέμενες περιοχές υψηλής φύλαξης. Κατά τη διάρκεια των μαχών, ο τουρκικός Στρατός έστειλε στην περιοχή ενισχύσεις και επιθετικά ελικόπτερα Cobra AH-1W.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κτυπήθηκαν και στρατιωτικές δυνάμεις που έσπευσαν να βοηθήσουν τα βαλλόμενα πανταχόθεαν τμήματα του Στρατού και της Στρατοχωροφυκλακής. Μέχρι τώρα οι αντάρτες χτυπούσαν έναν ή το πολύ δυο διαφορετικούς στόχους, για να προκληθεί σύγχυση ως προς την κύρια προσπάθεια και να αποτραπεί η ενίσχυση με δυνάμεις του προσβαλλόμενου στόχου. Τη φορά αυτή οι αντάρτες χτύπησαν ταυτόχρονα οκτώ διαφορετικούς στόχους, προκαλώντας διοικητικό χάος στον τουρκικό στρατό.

Αρχικά επλήγησαν με ρουκέτες τα παρατηρητήρια και κτυπήθηκαν με IDS οι περίπολοι γύρω από τα στρατόπεδα. Εν συνεχεία έκαναν απλή σκοποβολή σε ότι εκινείτο μέσα στα στρατόπεδα!

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, μέχρι στιγμής 26 Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί και 22 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις. Παράλληλα στρατιωτικά ελικόπτερα μετέφεραν τους τραυματίες στα πλησιέστερα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Πρόκειται για την πλέον πολύπλοκη και τολμηρή επίθεση του PKK, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της ομάδας που επιχείρησε και τους στόχους που ήταν δύο καλά φρουρούμενες πόλεις κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Μετά και τις σημερινές επιθέσεις του PKK, οι νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί από τον πόλεμο μεταξύ του τουρκικού κράτους και των μαχητών της κουρδικής οργάνωσης έφτασαν τους 114 και οι τραυματίες τους 113, από τις αρχές του καλοκαιριού.

Τεράστια είναι τα ερωτήματα για την πραγματική αξία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (ο Στρατός θεωρείται ότι βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από τους τρεις Κλάδους), καθώς η συνολική τους επιχειρησιακή αξία αποδεικνύεται πολύ κάτω του αναμενομένου, συνεχώς στις συγκρούσεις με το ΡΚΚ.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr