Blogger Widgets

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ. Γιατί ξηλώνει τη στρατιωτική ηγεσία η Κυβέρνηση ; Τι φοβάται ή τι περιμένει ;


Ξηλώνουν την ηγεσία του στρατεύματος, λίγο πριν την κατάρρευση της κυβέρνησης. Σε τί αποσκοπούν;
Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να αποφασιστούν στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το οποίο συγκάλεσε εκτάκτως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Η πρωτοβουλία αυτή στηλιτεύεται έντονα από την αξιωματική αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για «αντιδημοκρατική ενέργεια» από μια κυβέρνηση που καταρρέει.
Ειδικότερα, σε αιχμηρή δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας αναφέρει ότι «την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».


Καλεί επίσης τον υπουργό «να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια» και δηλώνει ότι η ΝΔ δεν θα αναγνωρίσει «μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος».
«Τι προσπαθείτε να αποδείξετε; Δεν έχετε αντιληφθεί πως τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα; Μια κυβέρνηση που την εγκαταλείπουν ένας ένας και οι βουλευτές της;», ερωτά τον υπουργό ο κ. Τζίμας.
«Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Αποτελείτε, πλέον, παρελθόν. Τελειώσατε», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η θέση που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ δια μέσου Θ. Δρίτσα, ο οποίος σημειώνει ότι «η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου βρίσκεται υπό κατάρρευση. Από καιρό απομονωμένη από το λαό κινδυνεύει να χάσει και την εμπιστοσύνη της Βουλής».
«Θεωρούμε», συμπληρώνει, «απολύτως απαράδεκτο να αποφασίσει ο υπουργός αυτής της κυβέρνησης για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, προτού ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, συγκεκριμένα πριν από απόφαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Πρωθυπουργός».
Ναυτεμπορική