Blogger Widgets

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τουρκία: "Πραξικοπηματίες της Ε.Ε. κυβερνούν στην Ελλάδα"

Όταν οι Τούρκοι μιλάνε για "οικονομικό πραξικόπημα" και έλλειψη δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.", ε, τότε μάλλον τα πράγματα είναι σοβαρά στο τομέα της ύπαρξης πραγματικής δημοκρατίας. Έτσι λοιπόν ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς εξέφρασε «Την σφοδρή ανησυχία του γιατί η ΕΕ «απομακρύνεται από τη δημοκρατία» εγκαθιστώντας τεχνοκρατικές κυβερνήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση της ευρωζώνης».

«Η δημοκρατία είναι από τις μεγαλύτερες αξίες της ΕΕ» είπε ο Τούρκος υπουργός και προσέθεσε ότι «αυτό που φοβάμαι τώρα είναι ότι η ΕΕ αποστρέφεται τη δημοκρατία, την βασική αυτή αξία».

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu ο Τούρκος υπουργός παρατήρησε ότι τεχνοκρατικές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ιταλία, αντικατέστησαν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις με ένα «οικονομικό πραξικόπημα», προσθέτοντας ότι "Οι πραξικοπηματίες-τεχνοκράτες δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις που θα διαρκέσουν για πολύ"!

«Η δημοκρατία είναι από τις μεγαλύτερες αξίες της ΕΕ» είπε ο Τούρκος υπουργός και προσέθεσε ότι «αυτό που φοβάμαι τώρα είναι ότι η ΕΕ αποστρέφεται τη δημοκρατία, την βασική αυτή αξία»!

Τώρα τι να πούμε; Ότι έχει δίκιο ο Μπαγίς; Ε, θέλουμε να ελπίζουμε πως όχι, έστω και αν είναι τουλάχιστον παράδοξο να κυβερνάται η χώρα από μια κυβέρνηση που δεν έχει προκύψει από εκλογές, αλλά βασίζεται στο, εκτός τόπου και χρόνου πλέον, αποτέλεσμα των εκλογών του 2009.

«Οι τεχνοκράτες μπορεί να δώσουν σημαντικές λύσεις βραχυπρόθεσμα αλλά δεν μπορούν να διαρκέσουν για πολύ. Για την οικονομική επιτυχία απαιτείται σταθερότητα και εμπιστοσύνη. Αυτές είναι οι δύο μαγικές λέξεις που λειτούργησαν στην Τουρκία μετά τη δική της οικονομική κρίση», είπε ο Τούρκος υπουργός.

«Η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερη δημοκρατία που θα αναδείξει λύσεις που θα έχουν τη στήριξη των λαών. Γι' αυτό ως φίλοι αισθανόμαστε υποχρέωση να υπενθυμίσουμε στους συμμάχους μας της ΕΕ ότι δεν πρέπει να αποστρέφονται τη σημαντικότερη από τις αξίες τους που είναι η δημοκρατία», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.

Που μας κατάντησαν... Να μας κάνουν μάθημα δημοκρατίας οι Τούρκοι και μάλιστα ο Έγκεμεν Μπαγίς!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr