Blogger Widgets

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η "Αποκάλυψη"


Είμαστε σε τόσο οικτρή οικονομική κατάσταση κι όμως κανείς δεν μας λέει την αλήθεια. Τα χρηματικά διαθέσιμα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι σε πλήρη ανεπάρκεια, τα δε χρέη του τεράστια. Αντιμετωπίζουμε πλέον άμεσο πρόβλημα ρευστότητας, κάτι που θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ρευστοποίηση, δηλαδή σε ξεπούλημα κυρίως της προσωπικής ακίνητης περιουσίας μας. Είμαστε ένας λαός με....μεγάλη, και ταυτόχρονα χρεωμένη κινητή και ακίνητη περιουσία, αλλά χωρίς χρηματικά διαθέσιμα. Για να αντιληφθούμε σε πόσο οικτρή οικονομική κατάσταση είμαστε, ας δούμε τα πιο κάτω στοιχεία.

Σύμφωνα λοιπόν με επίσημα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ανέρχονταν τον περασμένο Σεπτέμβριο 2011, σε 183,2 δισ. Ευρώ, σημαντικά μειωμένες σε σχέση με παλαιότερες περιόδους και σήμερα προφανώς λιγότερες. Για να αντιληφθείτε τι σημαίνει αυτό, δείτε το κατά κεφαλήν ύψος των καταθέσεων που αντιστοιχούν σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι κατά κεφαλήν καταθέσεις των Ελλήνων στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας έχουν μειωθεί στα 16.796 ευρώ, όταν την ίδια στιγμή στην Κύπρο είναι 55.000 ευρώ!!! Ας σημειωθεί εδώ, ότι το ανωτέρω ποσόν των 16.796 ευρώ είναι ο μέσος όρος. Οι πραγματικές καταθέσεις είναι αντιστρόφως ανάλογες του αριθμού των πολιτών. Δηλαδή λιγότεροι σε αριθμό Έλληνες έχουν μεγαλύτερες κατά κεφαλήν καταθέσεις, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει σχεδόν μηδενική χρηματική ρευστότητα.


Αυτό δεν είναι το χειρότερο. Υπάρχει και ακόμα χειρότερο. Την ίδια στιγμή (και μάλιστα με στοιχεία του 2010) το κατά κεφαλήν χρέος των Ελλήνων προς τις τράπεζες ανέρχεται σε 22.842 ευρώ. Απίστευτο και όμως αληθινό. Ολόκληρος ο ελληνικός λαός είναι καταχρεωμένος στις τράπεζες. Δηλαδή χρωστάει πιο πολλά στις τράπεζες, απ΄ ό,τι είναι οι καταθέσεις του.


Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα συνεχή χαράτσια που βάζει η πολιτική ηγεσία στο λαό, δεν μπορούν να καλυφθούν από τις τραπεζικές καταθέσεις, όσες δηλαδή ακόμα έμειναν στην Ελλάδα και φυσικά δεν μπορούν να καλυφθούν από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, η οποία δεν διαθέτει κάν ικανά τραπεζικά αποθέματα. Επόμενο είναι (αν συνεχιστεί η παράλογη φορολογία) ότι οι πολίτες θα αναγκαστούν, είτε να προχωρήσουν σε πώληση της ακίνητης περιουσίας τους και μάλιστα σε περίοδο συνεχούς υποχώρησης της αξίας της, μέχρι το οριστικό ξεπούλημα, είτε θα επαναστατήσουν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.


Φανταστείτε απλά τι θα γίνει, αν σε τέτοιες συνθήκες, το κράτος σταματήσει να καταβάλει μισθούς και συντάξεις.
Η "Αποκάλυψη".


Αυτά τα γνωρίζουν οι σκληροί και ψυχροί Γερμανοί, γι’ αυτό και προχωρούν εκ του ασφαλούς στην πλήρη υποδούλωση της χώρας μας και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων, χρησιμοποιώντας ως υποχείριο τα ψοφοδεή πολιτικά μας ευρωλιγούρια και ως μπαμπούλα την έξοδο από το ευρώ.

Πάντως το ευρώ, πολλώ δε μάλλον τώρα που θα πρέπει να βγάζουμε και πλεόνασμα!!!, δεν το βλέπουμε να μακροημερεύει, τουλάχιστον στη χώρα μας.



http://hassapis-peter.blogspot.com/