Blogger Widgets

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η ώρα της κρίσης για το πολιτικό σύστημα

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίζουν οι πολιτικοί αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας, ότι αυριανή υπερψήφιση της εμπιστοσύνης σε αυτή την Κυβέρνηση αυτόματα σημαίνει οριστική εκτροπή του πολιτεύματος. Κυβέρνηση και αντιπολιτευτικά κόμματα φέρουν ακέραια την ευθύνη για τον κατήφορο της χώρας και τον διασυρμό των Ελλήνων, είτε από τις πράξεις τους είτε από τις απραξίες τους. Το σύνταγμα ούτως ή άλλως έχει καταπατηθεί σε βαθμό εσχάτης προδοσίας. Και κάποιοι από δαύτους  ακόμα σήμερα έλεγαν ξανά και ξανά. Να σωθεί η πατρίδα !!!!


Η Ελλάδα χόρτασε από "σωτήρες". Ο πρωθυπουργός παίζει "ζάρια" τους βουλευτές του και τους δουλεύει ψιλό γαζί, η αντιπολίτευση πιάστηκε στη φάκα και έδωσε συναίνεση για την επαίσχυντη δανειακή σύμβαση, τα μικρά αντιπολιτευόμενα κόμματα ψάχνανε όλη τη μέρα ποια στελέχη θα δώσουν στη "νέα" κυβέρνηση. Θέατρο του παραλόγου. Περισσότερη λογική βγάζεις από ένα παιδάκι 1ης δημοτικού παρά από όσα ακούστηκαν σήμερα από πολιτικά στόματα. 



Κάποτε λέγανε, όπου τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός. Σήμερα αποδείχθηκε ότι η πραγματικότητα είναι ότι όπου τελειώνει η λογική αρχίζει η πολιτική. Πολιτική σημαίνει η έκφραση του λόγου του πολίτη. Και μόνο αυτό δεν συμβαίνει σήμερα.


Κανένας Έλληνας πολίτης δεν εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο πλέον, οι πολιτικοί με τα παρατρεχάμενα ΜΜΕ που πάνε όπου φυσάει ο άνεμος αποκόπηκαν οριστικά από την  κοινωνία.


Αύριο το πολιτικό σύστημα τίθεται προ των ευθυνών του. Γιατί όταν κλείνεις το στόμα του λαού για να μην μιλήσει, εκείνος θα βρει τρόπο να μιλήσει. Και δεν θα είναι πλέον τα λόγια.




ΥΣ1: Κάποιος να ξυπνήσει τον κο Παπούλια τον πατριώτη...


ΥΣ2: Ποιος είπε στους πολιτικούς ότι θέλουμε να σωθούμε με τη νέα δανειακή σύμβαση; Φτάνει τέτοιο σώσιμο. Μόνη διέξοδος ρεαλιστική είναι να αρνηθούμε το χρέος οριστικά και αμετάκλητα. Θα φοβηθούμε τη χρεοκοπία ;  Δεν ξέρουν μάλλον τι εστί Έλληνας....