Blogger Widgets

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ύποπτα υπονοούμενα Μπεγλίτη για εμπλοκή των ΕΔ στην πολιτική αντιπαράθεση!

Με μία δήλωση που "σηκώνει" πολλή κουβέντα σχετικά με τον ρόλο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη γενικότερη πολιτική αντιπαράθεση που συμβαίνει στη χώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, για πρώτη φορά από το 1974, "βάζει στο κάδρο" της πολιτικής αντιπαλότητας και τις ΕΔ της χώρας!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, κάλεσε τις ΕΔ να "μείνουν εκτός της κομματικής και "τυφλής" αντιπαράθεσης". Λες και υπήρχε έστω και μία πιθανότητα να μη συμβεί κάτι τέτοιο και οι ΕΔ να... παρεκκλίνουν του συνταγματικά οριζόμενου ρόλου τους και της απόλυτης νομιμότητας με την οποία ασκούν τα καθήκοντά τους!

Η δήλωση αυτή χαρακτηρίζεται από στελέχη των ΕΔ ως "ύπουλη", που στόχο έχει να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: να εμπλέξει τις ΕΔ σε μία υπόθεση που όχι απλά δεν πρόκειται περί πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά που έχει τα στοιχεία του εθνικού διχασμού.

Πρόκειται για μία δήλωση που δίνει υπόσταση σε όσα σενάρια ακούστηκαν ακόμα και από χθες περί "πραξικοπημάτων" και άλλων τέτοιων δυσφημιστικών και υπονομευτικών για την πολιτική ομαλότητα, αλλά και για την επιχειρησιακή δυνατότητα φημών.

Άμεσα, εντός της ημέρας, πρέπει να προχωρήσει σε δήλωση ανάκλησης ή διευκρίνισης τού τι θέλει να πει.

Ιδού όλα όσα ανέφερε ο υπουργός, με αφορμή την εξαγγελία δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση:

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, για το πώς θέλει η χώρα να συνεχίσει την πορεία της, ώστε να βγει από την κρίση και να πορευτεί ισότιμα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η πρωτοβουλία Παπανδρέου για το δημοψήφισμα είναι μια κίνηση ώστε να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός για τη δανειακή σύμβαση. Το δημοψήφισμα δεν είναι μια απόφαση ανάμεσα στο ευρώ ή τη δραχμή, την έξοδο ή όχι της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση από πλευράς του ΠΑΣΟΚ και εάν το αποτέλεσμα από το δημοψήφισμα είναι “όχι”, η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του ελληνικού λαού.

Καλώ επίσης τις Ένοπλες Δυνάμεις να μείνουν από την πλευρά τους εκτός της κομματικής και "τυφλής" αντιπαράθεσης.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr