Blogger Widgets

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτη ανάσα για την Κύπρο από το ρωσικό δάνειο!

Ακολουθώντας τον εντελώς αντίθετο δρόμο από την Ελλάδα, που -δυστυχώς- την οδήγησε στην οικονομική καταστροφή, η Κύπρος -ευτυχώς- βρίσκεται ήδη σε τροχιά ανακούφισης, καθώς σε λίγες μόλις ημέρες, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, θα υλοποιηθεί προς τη χώρα το έμβασμα για την πρώτη από τις τρεις δόσεις του ρωσικού δανείου (συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ).

Το πρώτο αυτό έμβασμα ανέρχεται στο ποσό των 590 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο έμβασμα θα αποσταλεί τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Κίκη Καζαμία.

Στο μεταξύ, πληροφορίες φέρουν την Ρωσία να είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει την Κύπρο με 2 δισ. ευρώ επιπλέον. Ο κ. Καζαμίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παραχώρησης χρηματοδότησης στην Κύπρο και από άλλες πηγές, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως αυτή θα γίνει με «παρόμοιους ευνοϊκούς όρους, που είχαμε την προσφορά από τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Αναφερόμενος στη σημερινή δημοπρασία Γραμματίων και Χρεογράφων του Δημοσίου, ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ εξέφρασε ικανοποίηση γιατί υπερκαλύφθηκε ο στόχος για άντληση 300 εκατομμυρίων ευρώ: «Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό, γιατί ουσιαστικά είναι η πρώτη επίσημη δοκιμασία μας, μετά τον τελευταίο Μάιο, που άρχισαν και παρουσιάζονταν δυσκολίες πρόσβασης μας στις αγορές».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr