Blogger Widgets

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Προκλητική η προφυλάκιση του Εφραίμ παραμονή Χριστουγέννων

της Μαρίας Γιαχνάκη

της Μαρίας Γιαχνάκη


Ξημερώνουν Χριστούγεννα με χιλιάδες Έλληνες στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης και του οικονομικού αδιέξοδου , με νέους που δεν κάνουν όνειρα πια και απλώς φεύγουν για άλλες χώρες για να σώσουν ότι έμεινε από τη ζωή τους, με συνταξιούχους που ζουν στην ανασφάλεια στην πιο ευαίσθητη περίοδο της ζωή τους, με νοσοκομεία να είναι χειρότερα από αυτά της εμπόλεμης ζώνης αφού δεν έχουν χρήματα ούτε για γάζες και με σχολεία που κλείνουν για να αφήσουν αγράμματα Ελληνόπουλα γιατί έτσι λέει το σχέδιο εξόντωσης του Ελληνικού λαού.

Οι Έλληνες πολιτικοί όμως συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις πολυτέλειες που πάντα απολάμβαναν με τα πανάκριβα αυτοκίνητα τους , τις δεξιώσεις τους και τα χιονοδρομικά τους κέντρα τη διαμονή τους σε πανάκριβα ξενοδοχεία του εξωτερικού και όλα αυτά με τα λεφτά του κατακαημένου Έλληνα.

Όσο και να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού κανείς δεν τυφλώνεται πια και ξέρει καλά το θέατρο που παίζουν όλοι τους στο βήμα της Βουλής. Σε αυτήν την χώρα λοιπόν της χλιδής , σε αυτήν την χώρα με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα σκάνδαλα όπως αυτό της Ζήμενς σε αυτήν την χώρα που οι κάποιοι πολιτικοί παραδέχτηκαν ότι έπιασαν το μαύρο χρήμα και άλλοι ότι το μετέφεραν στα ταμεία του κόμματός τους αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι ,σε αυτήν την χώρα που έφαγαν τα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία του ελληνικού λαού σε αυτήν την χώρα που οι εγκληματίες και οι έμποροι ναρκωτικών κυκλοφορούν ελεύθεροι , σε αυτήν την χώρα που οι πολιτικοί απαλλάσσονται από ότι κι αν κάνουν με βουλεύματα σε αυτήν ακριβώς τη χώρα προφυλακίζουν έναν μοναχό του Αγίου Όρους και όχι από τους διφορούμενους.

Αυτόν βρήκαν να φυλακίσουν ως έναν κοινό εγκληματία . Με την προφυλάκιση του γέροντα Εφραίμ ήθελαν να κοιμηθούν ήσυχοι το βράδυ . Με αυτήν την προφυλάκιση ήθελαν να κάνουν τον ελληνικό λαό να πιστέψει ότι από δω και στο εξής η δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της και θα τιμωρεί τους εγκληματίες....

Με την προφυλάκιση του μοναχού πάνω στον οποίο στήθηκε κατηγορητήριο που δεν στοιχειοθετείται ήθελαν να αποκτήσουν την φήμη ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους . Με ένα κατηγορητήριο που στην ουσία στηρίζεται στο ότι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου επηρέασε πολιτικούς , υπουργούς , βουλευτές και φαρισαίους για να κάνουν αυτό που ήθελε και απαιτούσε ο ίδιος προκειμένου οι ανταλλαγές ακινήτων του δημοσίου και της μονής Βατοπαιδίου, να γίνουν εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Μα αν είναι έτσι, όλοι αυτοί που επηρεάστηκαν όπως λένε από την προσωπικότητα του Εφραίμ και έκαναν ότι τους ζήτησε δεν έχουν καμία ευθύνη; Πήγε δηλαδή ένας μοναχός και τους έκανε ότι ήθελε; Μα τότε είναι επικίνδυνοι για την χώρα και δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε καίριες θέσεις.

Και ποιοι είναι αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν ως βασικοί κατήγοροι της υπόθεσης που θέλει τον Εφραίμ στην φυλακή; Μήπως έχουν θέση στην κυβέρνηση; Και αν έχουν θέση στην κυβέρνηση είναι ηθικό κύριε υφυπουργέ δικαιοσύνης; Δεν σας άκουσε κανείς κύριε Πεταλωτή να τοποθετείστε επί του θέματος . Μήπως και ο άλλος βασικός κατήγορος της υπόθεσης για το Βατοπαίδι, υπουργός σήμερα και αυτός ,είναι αδελφός του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης εκεί όπου διαδραματίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της υπόθεσης; Είναι ηθικό αυτό κύριε Ξυνίδη;


Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούμε την δικαιοσύνη σε καμία περίπτωση δεν κρίνουμε δικαστικές αποφάσεις αλλά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ελεύθερα γιατί ίσως αυτό είναι το μόνο που έμεινε στον Έλληνα.

Θα θέλαμε να δούμε άλλους στη φυλακή , αυτούς που μας φτάσανε στη μιζέρια και στην κακομοιριά αυτούς που δεν προστάτευσαν τα δικαιώματα και την περιουσία του Έλληνα αυτούς που έγιναν υπάλληλοι των ξένων εταιριών και στοιχημάτιζαν υπέρ της χρεωκοπίας της Ελλάδος στα κανάλια αυτούς που εκβιάζουν καταστάσεις για να βάλουν τα λεφτά του ελληνικού λαού στις τσέπες . Αυτούς που δίνουν τις παροχές ακόμη και σε πρώην υπουργούς και βουλευτές να συνεχίζουν να διατηρούν τις πολυτελής κούρσες που πληρώνει ο Έλληνας από το στέρημά του.

ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ , ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΖΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΥΧΝΑ.

Αλλά έτσι γίνεται πάντα σε αυτήν την χώρα όποιον οι ξένοι ηγέτες και οι άλλοι λαοί τον παραδέχονται εμείς τον στέλνουμε φυλακή.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ