Blogger Widgets

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Προς την Κύπρο σαλπάρησε πριν λίγο ο ρωσικός στόλος..

Εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου της Βόρειας θάλασσας, ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax πως η Ομάδα Μάχης του ρωσικού αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov η οποία ναυλοχούσε στο λιμάνι Tartus της Συρίας – το δεύτερο μεγαλύτερο μετά από αυτό της Λαττάκεια - αναχώρησε από τα χωρικά ύδατα της χώρας τρεις ημέρες μετά ην άφιξή της για ασκήσεις στην περιοχή νότια της Κύπρου, δηλαδή ακριβώς επάνω στις δύο θαλάσσιες περιοχές-"Οικόπεδα" που η Ρωσία έχει ζητήσει άδεια γεωτρήσεων και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων που πιθανόν θα εντοπίσει!

Οι περιοχές αυτές είναι δυτικά του "Οικοπέδου 12"! Η ρωσική ναυτική δύναμη είχε καταπλεύσει την Κυριακή στη Συρία και παρέμεινε τρεις ημέρες στο πλαίσιο της επίσκεψης της εκεί.

Αντίστοιχα έχουν προγραμματιστεί ασκήσεις και για την βόρεια θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, μεταξύ των Κατεχομένων και της Τουρκίας.

«Η ναυτική δύναμη ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στο λιμάνι της Tartus με σκοπό την ανανέωση προμηθειών (τρόφιμα και πόσιμο νερό). Τα πολεμικά σκάφη αναχώρησαν από τα συριακά χωρικά ύδατα το απόγευμα της Τρίτης συνεχίζοντας την πορεία τους σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου της βόρειας Θάλασσας.

Να σημειωθεί πως η αναχώρηση του ρωσικού Στόλου, ήταν να πραγματοποιηθεί μετά από τρεις ημέρες, καθώς η επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για έξι ημέρες, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για την πρόωρη αυτή αναχώρηση.

Η ρωσική ναυτική δύναμη αποτελείται από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, το καταδρομικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II, την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy, την φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II, το ρυμουλκό Nikolai Chiker, τα πλοία ανεφοδιασμού Sergei Osipov, Vyazma, Kama και Lena και ένα ή δύο υποβρύχια πυρηνικής κρούσης που την προστατεύουν υποθαλάσσια.

Το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA νωρίτερα είχε μεταδώσει πως η επίσκεψη του ρωσικού Στόλου ήταν δείγμα αλληλεγγύης προς τη Συρία και πως η Δαμασκός θαυμάζει την θέση που τηρεί η Ρωσία υποστηρίζοντας το λαό της χώρας.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει δηλώσει πως η επίσκεψη της ρωσικής ναυτικής δύναμης στο συριακό λιμάνι ήταν η ανανέωση των προμηθειών σε πόσιμο νερό και τρόφιμα, στο πλαίσιο της δραστηριότητας της δύναμης του Στόλου της βόρειας Θάλασσας σε Ατλαντικό και Μεσόγειο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr