Blogger Widgets

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κάνουν ότι μπορούν για να διαλύσουν την Ελλάδα...

Μαζικές απολύσεις στελεχών των Ε.Δ. ζήτησε η τρόϊκα για να δώσει το νέο δάνειο!

Στην "καρδιά" κτυπάει πλέον η τρόϊκα την ασφάλεια της χώρας, εσωτερική και εξωτερική, ζητώντας για πρώτη φορά ευθέως από την κυβέρνηση Παπαδήμου και προκειμένου να εγκρίνει το νέο δανειακό πακέτο, μαζικές απολύσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων! Δηλαδή των ΕΠΟΠ που στελεχώνουν τις μονάδες πλέον ευαίσθητες μονάδες, όπως των αντιαεροπορικών όπλων, των τεθωρακισμένων, των ειδικών δυνάμεων κλπ!

Επίσης ζητούν να μειωθούν οι εισαγωγές στις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας σε μια εποχή που η εγκληματικότητα σαρώνει αστικές, ημιαστικές κια αγροτικές περιοχές.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν εν είδη τελεσίγραφου στο υπουργικό συμβούλιο μαζί με ένα ολόκληρο πακέτο εξοντωτικών μέτρων, όπως: μείωση των επικουρικών συντάξεων, απολύσεις μέχρι του ριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, περικοπή της λίστας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, πώληση ή ένταξη της ΑΤΕ σε νέο σχήμα (εδώ έχουν βάλει οι τραπεζίτες "το δακτυλάκι τους"), κόψιμο του 13ου και του 14ου μισθού με πάγωμα αποδοχών και επιχειρησιακές συμβάσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απολύσεις στις τράπεζες πουθ ελέγχονται από το δημόσιο, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των προνοιακών επιδομάτων, κλπ.

Πρακτικά δεν δέχονται τις αποφάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου και ζητούν την "εδώ και τώρα" ψήφιση των νόμων αυτών. Διαφορετικά "Οϋτε ευρώ δεν θα πάρετε". Ο γνωστός εκβιασμός σε ένα φοβισμένο έθνος, σε μια κοινωνία που δείχνει να μην έχει την δύναμη πλέον να αντιδράσει.

Και όλα αυτά με διεκπεραιωτή φυσικά τον Λ.Παπαδήμο, ο οποίος παρέλαβε την λίστα του εκβιασμού από την τρόϊκα και την κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης...

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Τάσος Γιαννίτσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Παπουτσής και Φίλιππος Σαχινίδης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν δεκτές οι απολύσεις των στελεχών των Ε.Δ. προκειμένου να μην θιγούν περαιτέρω μισθολογικά τα υπόλοιπα στελέχη...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr