Blogger Widgets

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Πατριάρχης Μόσχας: "Θα βοηθήσουμε οικονομικά την Ελλάδα"



Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
romfea.gr


"Έδωσα την ευλογία μου, να μαζευτούν χρήματα στους Ναούς της Ρωσικής Εκκλησίας, για την ενίσχυση των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κρίση", ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο Πατριάρχης Κύριλλος, κατά την εγκάρδια συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την κατάσταση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά τόνισε: «Τώρα συνάπτουμε σχέσεις μεταξύ των εκκλησιαστικών μας φιλανθρωπικών οργανισμών και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε η Ρωσική Εκκλησία να μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτό το καλό έργο παροχής βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη στην Ελλάδα".

Επίσης ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στις αδελφικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής και Ελλαδικής Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένας ισχυρός δεσμός, που συνδέει αιώνες τις δύο χώρες μας».

«Η πολιτική συγκυρία έρχεται και παρέρχεται, δηλαδή αλλάζει, ενώ αυτές οι σχέσεις που χρονολογούνται από τα βάθη των αιώνων, παραμένουν για πάντα. Η Ορθοδοξία είναι ένας σημαντικός παράγοντας της εθνικής αυτοσυνειδησίας, τόσο των Ρώσων όσο και των Ελλήνων», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.



Ο Πατριάρχης Κύριλλος υπενθύμισε στον κ. Σαμαρά ότι πριν λίγο καιρό, στην Ρωσία ήρθε το λείψανο του Αγίου Δημητρίου και η Αγία Ζώνη της Μονής Βατοπαιδίου.

«Ο Ρωσικός λαός ανταποκρίθηκε πολύ εγκάρδια στη μεταφορά των λειψάνων και της Αγίας Ζώνης, οι οποίοι με φοβερό κρύο και παγωνιά περίμεναν στην ουρά για να προσκυνήσουν πάνω από 24 ώρες», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Ενώ πρόσθεσε: «Κανένα πολιτικό συλλαλητήριο ή αθλητική εκδήλωση δε συγκεντρώνει τόσο κόσμο, όπως τα άγια κειμήλια που έρχονται σε μας. Και όσο συνεχίζεται έτσι, έχουμε την ελπίδα για το μέλλον».
Ακόμη ο Πατριάρχης ανέφερε ότι περιμένει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, να επισκεφθεί επίσημα την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση αυτή θα δώσει νέα ώθηση, στην ανάπτυξη των αδελφικών σχέσεων των δύο Εκκλησιών.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς δήλωσε "εκτός από την ανάγκη να κάνει κανείς αναλύσεις με αριθμούς και με λογιστικά μέσα, έχουμε, ως λαός, την ανάγκη να υπάρχει και πνευματική ανάταση. Χαίρομαι που η Ορθοδοξία προσβλέπει ακριβώς σ' αυτό, δηλαδή στο δικαίωμα που δίνει στον απλό τον κόσμο να στηρίζεται πάνω της, για να έχει τη δύναμη της πνευματικής αυτής ανάτασης, που είναι απαιτούμενο προκειμένου να βγούμε από την κρίση και πιο εύκολα και πιο ομαλά".

Να αναφερθεί ότι χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, του ομογενή σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη και στην οποία βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δήμας.
Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!
Get Adobe Flash Player here