Blogger Widgets

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή Μπορίσοβ Βενιαμίν σε Παπούλια, Παπαδήμο και Τέντε


Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, απέστειλε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπορισόβ κ. Βενιαμίν (Λευκορωσία), με την οποία εκφράζει την διαφωνία του για την απόφαση προφυλάκισης του Ηγουμένου Εφραίμ.

Η επιστολή του Επισκόπου Βενιαμίν έχει ως εξής:

Εντιμότατοι κύριοι!

Το Νοέμβριο του 2011 τη Λευκορωσσική Δημοκρατία κατόπιν της προσ­κλήσεως του Σεβασμιωτάτου Φιλαρέτου, Μητροπολίτη Μίνσκ και Σλούτσκ, Πα­τριαρχικού Εξάρχου πάσης Λευκορωσσίας, επισκέφτηκε ο ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ και η συνοδεία του. Σ΄εμένα, τον επίσκοπο Βενιαμίν, βοηθό της επαρχίας του Μίνσκ, ανατέθηκε να συνοδεύσω την απο­στο­λή.

Μέχρι τώρα στη χώρα μας πολλοί άνθρωποι με θέρμη και ευγνωμοσύνη ενθυμούνται την επίσκεψη του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ στη Λευκορωσσία: τη σύννουν ευλαβή παράστασή του κατά την προσ­ευ­χή (λειτουργία), το φλογερό και εμπνευσμένο κήρυγμά του, τις σύντομες και ταυτόχρονα εύστοχες αποκρίσεις του, τους λόγους παρακλήσεως, ενθαρ­ρύν­­σεως και αγάπης, ακόμα και τη συμπαθητική του σιωπή.

Και ο ίδιος έγινα μάρτυς εκφράσεων των αγαθών αρετών της ψυχής του Βατοπαιδινού ηγου­μένου, οι οποίες καθόλου δεν συνάδουν με τις κατηγορίες που παρουσιά­ζονται τώρα κατ΄αυτού.

Μέχρι τελευταίας στιγμής νόμιζα ότι όλα αυτά θα διαλυθούν και η άδικη κατηγορία θα αναιρεθεί, αλλά δυστυχώς εξελίχτηκαν με τέτοιο τρόπο που λυπή­θηκαν πολλές χιλιάδες ορθόδοξοι σ΄ όλη την οικουμένη, συμπεριλαμβανο­μένης και της χώρας μας.

Σχετικά με το θέμα θεωρώ καθήκον μου, μ΄ όλο μου το σεβασμό στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας και άλλων δικαστικών οργάνων της Ελλάδος, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, να εκφράσω τη διαφωνία μου στην από­φαση προφυλάκισης του γέροντα Εφραίμ.

Εντιμότατοι κύριοι! Με πολύ σεβασμό, Σας παρακαλώ να επηρεάσετε την κατάσταση, να δείξετε πνευματική σοφία, ευσπλαχνία και χριστιανική ευγένεια, αναιρώντας την απόφαση και αναθεωρώντας την υπόθεση μιμούμενοι τη δικαι­ο­­σύνη του Θεού.

Σας παρακολουθεί όλος ο Ορθόδοξος κόσμος! Παραμείνατε στο ύψος Σας!



Επίσκοπος Μπορίσοβ Βενιαμίν


romfea.gr