Blogger Widgets

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Aιφνιδιαστική άσκηση της ρωσικής αρμάδας εντός του ελληνικού FIR

Σε αιφνιδιαστική δέσμευση μιας περιοχής περί τα 75 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, στο στόμιο της εξόδου της Αδριατικής, προχώρησε σήμερα το πρωί το ρωσικό Ναυτικό με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov και άλλα πέντε από τα συνολικά οκτώ πλοία της συνοδείας του να κατευθύνονται τώρα στην περιοχή αυτή.

Η ΝΟΤΑΜ από την Ελλάδα κατόπιν του ρωσικού αιτήματος εκδόθηκε ενωρίς το πρωί και η δέσμευση αφορά μια περιοχή μεταξύ των FIR Eλλάδος-Λιβύης-Ιταλίας, αλλά γίνεται στο σύνολό της εντός του ελληνικού FIR και για τις ώρες από 10.00 το πρωί σήμερα μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.

Τις στιγμές που γράφονται οι γραμμές αυτές το ρωσικό αεροπλανοφόρο βρισκόταν στο λιβυκό FIR προερχόμενο από την περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης. Επίσης, κίνηση παρουσιάζουν προς δυσμάς και τα υπόλοιπα τρία σκάφη του ρωσικού στόλου που είχαν μείνει στην Συρία.

Η δεύσμευση της περιοχής αφορά αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή Su-33, Su-25 και ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων. Θα αφορά σενάρια εναέριας προσβολής του Admiral Kuznetsov, αντιμετώπισης υποβρύχιου κινδύνου κλπ.

Για άλλη μία φορά δεν ζητήθηκέ η συμμετοχή στην άσκηση ελληνικών αεροναυτικών δυνάμεων, κάτι που ακόμα και τυπικά μέχρι σήμερα γινόταν στο πλαίσιο των γνωστών ασκήσεων "Passex" που πραγματοποιούν με τις δυνάμεις του κράτους εντός του FIR στο οποίο ασκούνται... Η μετωπική σύγκρουση της Μόσχας με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου, φαίνεται, καλά κρατεί...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.g