Blogger Widgets

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Oργή λαού, φωνή Θεού: Ο Κάρολος Παπούλιας στόχος του λαού!

Σφοδρές αποδοκιμασίες δέχθηκε τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (δεύτερη φορά σε δεύτερη κατά σειρά δημόσια εμφάνισή του μετά την 28η Οκτωβρίου) για την στήριξη που παρέχει στην διοριισμένη κυβέρνηση του Λ.Παπαδήμου, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμος. Ο πρώτός έγινε στόχος των αποδοκιμασιών των πολιτών στην Χαλκίδα και ο δεύτερος στον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά, με τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού στη θάλασσα.

Ο Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από το, "δεξί χέρι" του Λ.Παπαδήμου και κορυφαίου στελέχοτς της κυβέρνησης Σημίτη, υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, παρακολούθησε την Τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου, εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών από τους πολίτες που τον καλούσαν να παραιτηθεί και να μην υποστηρίζει την ξενοκίνητη κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου.

Ο Κ.Παπούλιας αποχώρησε από την τελετή μετά το τέλος της με ισχυρή αστυνομική δύναμη που τον προστάτευε, ενώ έπεσαν και μερικά νερά.

Χρεώνοντάς του ολόκληρη την κυβερνητική πολιτική, αποδoκίμασαν και τους βουλευτές και των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Στον Πειραιά, πάντως, όπως προείπαμε αποδοκιμάστηκε ο Ιερώνυμος. Τρεις μεγάλες ομάδες πολιτών, με πανό στα χέρια έστειλαν το δικό τους μήνυμά τους κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και φώναζαν. Στο στόχαστρο των αγανακτισμένων πολιτών βρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. "Που είναι η εκκλησία στην κρίση" φώναζε ο κόσμος, ενώ πρώην εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, ζήτησαν να γίνουν εργοστάσια και να φύγει η ανεργία. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πως καταλαβαίνει τους πολίτες και τις δύσκολες στιγμές που περνούν.

Δεν υπήρξαν αποδοκιμασίες για τον Α.Σαμαρά που επίσης παραβρέθηκε στην τελετή. Στον Πειραιά την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Σε σύντομη δήλωσή του μετά τη λήξη της τελετής, ο πρόεδρος της ΝΔ, ευχήθηκε «καλή φώτιση σε όλους». «Να είμαστε μονιασμένοι, να κάνουμε το καλό και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε», ανέφερε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr