Blogger Widgets

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Μειοδοσία: Είχαν, όντως, ακυρώσει τον South Stream!



Mετά την συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της OAO Gazprom Alexey Miller η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να κατασκευάσει τελικά τμήμα του αγωγού South Stream μέσω της Ελλάδας. αν η Ελλάδα αλλάξει στάση απέναντι στον αγωγό.

Πρόσφατα άλλαξαν τα σχέδια της Ρωσίας για την πορεία που θα ακολουθήσει ο αγωγός και η Ελλάδα είχε μείνει απ'έξω καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου και Παπαδήμου είχε αδιαφορήσει για το να αποτελέσει η χώρα μέρος της πορείας του South Stream.

Tην δήλωση Μίλλερ την μετέδωσε το Bloomberg και Ρώσοι αξιωματούχοι συμπλήρωναν ότι "Εξαρτάται από την βούληση της Ελλάδας αν θα περάσει μέσα από την χώρα ο South Stream. Πριν δύο εβδομάδες σε δήλωση του ΥΠΕΞ είχε αποκηρυχθεί ουσιαστικά ο South Stream και υποστήριζαν ότι ο μοναδικός αγωγός τους θα είναι ο ITGI".

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι ο South Stream είχε όντως ακυρωθεί από ελληνικής πλευράς από την κυβέρνηση Παπανδρέου, όπως μόνο πρώτο είχε αποκαλύψει το defencenet.gr! Τέτοιας έκτασης πράξη μειοδοσίας!



Eπίσης η OAO Gazprom ανακοίνωσε ότι αύξησε την παροχή φυσικού αερίου στην Ελλάδα παρά τα γνωστά προβλήματα που προϋπήρχαν, προκειμένου να αντιμετωπίσει την στάση παροχής φυσικού αερίου από την Τουρκία..

Η αύξηση της παροχής ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου μετά την επικίνδυνη πτώση των αποθεμάτων
φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας.

Επισημαίνεται ότι το 2011 η Ρωσία προμήθευσε την Ελλάδα με 2,9 δις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας Sergei Kupriyanov η OAO Gazprom ανταποκρίθηκε στην επείγουσα έκκληση της Ελλάδας και διοχέτευσε μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου στην χώρας μας από αυτές που αναγράφεται στην συμφωνία που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr